Türk insurtech şirketi SAP Fioneer ile küreselde güçlerini birleştirdi

Türk insurtech girişimi Lumnion, küresel yazılım devi SAP tarafından desteklenen SAP Fioneer ile küresel ölçekte güçlerini birleştirdi.

Yapay zeka ve makine öğrenimi tabanlı risk fiyatlama platformları geliştirn Türk insurtech şirketi Lumnion, küresel yazılım devi SAP tarafından desteklenen ve yenilikçi yazılım çözümleri ve platformlarla finansal hizmetleri bir sonraki seviyeye taşımayı amaçlayan SAP Fioneer ile küresel ölçekte güçlerini birleştiyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, SAP Fioneer “Yeni nesil sigortacılığı birlikte inşa etmek” mottosuyla oluşturduğu yeni programı “Amplify Insurtech”in global olarak ilk partneri olarak özellikle makine öğrenmesi ile modellemeler yapan ve sigortacılık fiyatlaması alanında uzman Lumnion’u seçti.

İlk aşamada Almanya ve DACH bölgesinde birlikte satışa başlayacak

Dünyada 800’ün üzerinde finans şirketi ve dünyadaki en büyük sigorta şirketlerinin yüzde 50’si ile çalışan SAP Fioneer ortaklığı ile Lumnion, değişen pazar ihtiyaçları ve eğilimleri için birden çok çözüme çok kısa sürede erişmeyi hedefliyor. Bu ortaklık ile her iki tarafın da sigorta sektörüne ve sigorta teknolojilerine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını ifade eden Lumnion CEO’su Cenk Tabakoğlu, “Bu global ortaklık sayesinde Lumnion, SAP Fioneer’in ana sistemlerine entegre olarak, SAP Fioneer’in küresel erişimi aracılığıyla yeni müşteriler kazanıp, yeni pazarlarda özellikle de ilk aşamada Almanya ve DACH bölgesinde birlikte satışa başlayacak” diye konuştu.
SAP Fioneer ile daha fazla pazar potansiyeline hitap etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Tabakoğlu, şöyle devam etti: “Ağırlıklı olarak sigorta fiyatlandırması alanında makine öğrenimi yeteneklerinin kullanımı ve geliştirilmesi olmak üzere, sigorta sektörü için yeniliğe daha fazla odaklanacağız. Bu ortaklığın bize küresel SAP Fioneer ağı ve teknolojisine dayalı bütünsel ve yenilikçi hizmetlerle pazara hizmet etme fırsatı verdiğine inanıyoruz.”

Kaynak URL