Bakan Kurum: Bazı ilçelerde hasar tespit çalışmalarını yeniden yapacağız

Son dakika | Bakan Kurum duyurdu: Hatay'daki bazı ilçelerde hasar tespit çalışmalarını yeniden yapacağız

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ve Milli Savunma Bakanı Akar, Antakya AFAD‘da Proje Alanları Koordinasyon Toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, Defne ve Samandağ merkezli depremler nedeniyle az hasarlı, hasarsız, orta hasarlı olarak değerlendirilen binaların yeniden değerlendirileceğini söyledi.

Bakan Kurum yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI YENİDEN YAPACAĞIZ”

“Hatay’da hem merkezde hem Defne, Samandağ ve Kırıkhan’da hasar tespit çalışmalarını yeniden yapacağız. Az hasarlı, hasarsız, orta hasarlı olarak değerlendirilen binalar tekrar incelenecek.

Hatay’da 213 bin bağımsız bölümden oluşan 60 bin binanın tespitini yaptık. Bunlar ağır hasarlı, hasarlı ve yıkılması gereken binalar.

Amanos Dağları’nın eteklerine binalar inşa edeceğiz”

BAKAN NEBATİ: 1 YIL GİBİ KISA BİR SÜRE İÇERİSİNDE DE KONUT İHTİYACI GİDERİLMİŞ OLACAK

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Adıyaman’da konteyner kent ziyaretinde konuştu.

Bakan Nebati yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Bakanlar olarak depremin ardından illerimizdeki organizasyonun başına geçerek şehirlerimizde meydana gelen hasarların tespitinde ve bunların koodinasyonunda her birimizi farklı bir ilde görev aldık.

23 gündür bölgedeyiz ve sürekli bir araya gelerek organizasyonun en hızlı şekilde gerçekleşmesi noktasında birbirimize destek oluyoruz.

“ÖNCE ÇADIRLAR KURULDU ŞİMDİ KONTEYNER KENTLER”

Asrın değil herhalde son birkaç yüzyılın en büyük afetlerin yaşandığı bir dönemde, 13 milyon insanın etkilendiği bir süreçteyiz. Özellikle Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman gibi çok ciddi hasarların yaşandığı illerde yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde giderilmesi ve geçen süre içerisinde tüm taleplerin karşılanmasından sonra da gerekli adımları atacağız.

Önce çadırlar kuruldu şimdi konteyner kentler. 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde de konut ihtiyacı giderilmiş olacak.”

Kaynak URL