İstanbul'da peş peşe 'deprem' adımları! Önce okullar, şimdi hastaneler…

Son dakika | İstanbul'da peş peşe 'deprem' hamleleri! Önce okullar, sonra hastaneler... Cerrahpaşa'nın ardından Kağıthane Devlet Hastanesi de taşınıyor

Son dakika haberi: Önce okullar, ardından hastaneler… Sağlık, eğitim gibi kamu hizmeti veren kurumlar için deprem riski sebebiyle adımlar birer birer atılmaya başladı. Kağıthane Devlet Hastanesi için de karar alındı.

Başlıksız-3

Dün İstanbul’un simgelerinden olan Cerrahpaşa Hastanesinin dün taşınmasına yönelik kararın alınmasının ardından bugün de Kağıthane Devlet Hastanesinin boşaltılmasına karar verildi.

İNCELEME TAMAMLANDI, ŞİŞLİ ETFAL’İN SEYRANTEPE BİNASINA TAŞINACAK

Sağlık kuruluşlarına ait binalardaki incelemeler devam ediyor. Kağıthane Devlet Hastanesi’ndeki inceleme tamamlandı. Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen binanın taşınmasına karar verildi. Hastane kısa bir süre içinde tahliye edilecek.

NTV’nin haberine göre İki hafta içerisinde hastanenin, Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nin Seyrantepe binasına taşınması planlanıyor. Kararın hastane çalışanlarına tebliğ edildi.

KAĞITHANE DEVLET HASTANESİ’NİN YAPIM TARİHİ 2005

Kağıthane Devlet Hastanesi, 18 Mayıs 2005 yılında Sağlık Bakanlığı ve İBB arasında imzalanan protokol kapsamında inşa edildi. Aynı yılın kasım ayında hastane poliklinik hizmetine başladı.

OKULLARDA TAHLİYE EDİLMEYE BAŞLAMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’da hastanelerden önce 93 okulun tahliye edilmesine karar verilmişti. İstanbul Valiliği 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerini duyurmuştu.

İlginizi Çekebilir


Gideceği yer de tartışma yarattı akıllara Celal Şengör geldi

Gideceği yer de tartışma yarattı akıllara Celal Şengör geldi

İstanbul'da 93 okula tahliye kararı

İstanbul’da 93 okula tahliye kararı

İstanbul’un ardından diğer illerden okullarla ilgili karar!

İstanbul’un ardından diğer illerden okullarla ilgili karar!

MEB'den 93 okul hakkında İstanbul Valiliği'ne yazı: İvedilikle...

MEB’den 93 okul hakkında İstanbul Valiliği’ne yazı: İvedilikle…

Kaynak URL