Kritik Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan'ın açıklama yapması bekleniyor!

SON DAKİKA | Kritik Kabine toplantısı sona erdi: Erdoğan kararları açıklıyor! Asgari ücret, emekli aylıkları, kira artışında yüzde 25 sınırı…

Son dakika haberi: Geçtiğimiz hafta ilk toplantısını gerçekleştiren yeni Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tekrar bir araya geldi. Toplantının gündeminde Erdoğan’ın KKTC ve Azerbaycan ziyaretlerinin yanı sıra asgari ücret zammından terörle mücadeleye de çok sayıda önemli konu yer alıyordu. Ana gündem maddesi ekonomi olan toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de yeni dönemin yol haritasına ilişkin bilgilendirme yapması bekleniyordu. Enflasyonla mücadelede atılacak adımların da değerlendirileceği toplantıda masada ayrıca, prim desteği, memura ilave refah payı, emekli aylıkları, bayram ikramiyeleri, kira zammında yüzde 25 sınırı, deprem bölgesi için atılabilecek adımlar ve İsveç’in NATO’ya üyelik başvurusu süreci de vardı. Saat 14.30 sularında başlayan toplantı, 8 saatin ardından sona erdi ve Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bütün bakan arkadaşlarım hazırlıklarını anlatma imkanı buldular. Dışişleri Bakanım hariç bütün bakanlar sunumlarını yaptı.

Seçim gecesi sonuçların belli olmasıyla Türkiye’yi kimin yöneteceği sorusunun cevabı da netleşmiştir. Türkiye’ye vakit ve enerji kaybettiren ne varsa artık tarih olmuştur. Bunda en büyük pay vatandaşlarımıza aittir. Parlamenter sistem tartışmaları bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bundan sonra hedeflerimize daha hızlı koşacağız. Projelerimizi, planlarımızı daha kısa sürede hayata geçireceğiz. Engellerin üstesinden çok daha kısa sürede geleceğiz.

Kaynak URL