Son yazışmalarını paylaştı Türkiye'yi ağlattı

Annesiyle son yazışmasını paylaşan tıp öğrencisi Merve Börta, Türkiye'yi ağlattı: Anne-baba sizi çok özedim

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 40 binden fazla kişi hayatını kaybederken, geriye acı dolu hikayeler kaldı. Depremlerde Adıyaman’da yıkılan evlerinde annesi hemşire Gülsüm Börta (53) ile 30 yıllık öğretmen babası Mehmet Börta’yı (53) kaybeden tıp fakültesi öğrencisi kızları Merve Börta; annesi ile sınav öncesi yaptığı son yazışmanın ekran görüntüsünü paylaştı. Merve Börta’nın söz konusu paylaşımında kullandığı ifadeler bir kez daha Türkiye’yi ağlattı.

GÜLSÜM-MEHMET BÖRTA ÇİFTİ İLKOKUL ARKADAŞIYDI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6’lık depremler çok sayıda yıkım ve ölüm getirdi. 10 ili etkileyen depremde on binlerce kişi yaşamını yitirdi. Adıyaman Cumhuriyet Mahallesi 2501 sokak Şansel Apartmanı A Blok’ta enkaz altında kalan hemşire Gülsüm Börta (53) ile 30 yıllık eşi Mehmet Börta (53) enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi. Gülsüm-Mehmet Börta çifti aynı zamanda ilkokul arkadaşlarıydı.

jhgj

BABASININ SON SİPARİŞİNİ PAYLAŞIP TÜRKİYE’Yİ AĞLATMIŞTI

30 yıllık mutlu bir evlilikleri bulunan Börta çifti depremde hayatını kaybetti, ölüm bile onları ayıramadı. Çiftin Sanko Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi kızları Merve Börta babasının cep telefonunu enkaz altında buldu. 18 Şubat doğum günü olan Merve Börta, babasının cep telefonuna baktığında son siparişin doğum günü hediyesi olduğunu gördü ve göz yaşlarına hakim olamadı.

“BİR GECEDE HAYATIM DEĞİŞTİ”

Geçtiğimiz 18 Şubat Merve Börta’nın anne ve babasız ilk doğum günü oldu. Merve Börta doğum gününde Twitter’dan 18 Şubat’ta yaptığı paylaşımda, “Bugün benim doğum günüm. Annemi hatırlatıyor bugün bana. Benim de bir annemin babamın olduğunu unutmamı engelliyor.

1

Diyeceğim o ki ben her doğum gününü 3 gün boyunca kutlayan hayatı seven bir kızdım. Hem ailemle hem arkadaşlarımla ayrı kutlar. Aylar öncesinden tüm arkadaşlarıma anneme babama liste yapardım. Mekan tutardık. Ailem pastasından mumuna bir ayrıntıyla ilgilenirdi. Tüm sevdiklerimi doğum günümde yanımda isterdim.

İlginizi Çekebilir

Lütfü Savaş'tan 'istifa' sorusuna çok konuşulacak yanıt!

Lütfü Savaş’tan ‘istifa’ sorusuna çok konuşulacak yanıt!

Dünya bu olayı konuşuyor! Enkaz altında ölü denilmişti, birden canlandı

Dünya bu olayı konuşuyor! Enkaz altında ölü denilmişti, birden canlandı

Celal Şengör o ili işaret etti: 'Yanlış yere inşa edilmiş'

Celal Şengör o ili işaret etti: ‘Yanlış yere inşa edilmiş’


Petrolde kan kaybı! Akaryakıta bir indirim daha...

Petrolde kan kaybı! Akaryakıta bir indirim daha…

Aylar öncesinden bugün için kıyafet almıştım. Kombin yapmıştım. Annem babamla konuşmuştuk. Tüm planlarımı yapmıştım. Bana sorsanız anne babamı dünyada en son kaybedecek insan bendim. Bir gecede hayatım değişti. Diyeceğim o ki hayat plan yapmak için çok kısaymış. Yarınımızın garantisi yokmuş” dedi.

2

ANNESİ İLE SON YAZIŞMASINI PAYLAŞTI

Merve Börta, annesi ile sınav öncesi yaptığı son yazışmanın ekran görüntüsünü paylaştı. Genç kız, “5 senedir tıp öğrencisiyim. Her sınav öncesi annem babama mesaj atar. ‘Bana dua edin’ derdim. Sözlülerde annem benim kadar terler. Babam benim kadar stres olurdu. Anne baba ben sizi çok özledim. Kim bana ‘kızım stres yapma’ diyecek ki” sözleri yürekleri parçaladı.

WHATS

“HİÇ Mİ ALLAH KORKUNUZ YOK”

Börta ayrıca anne babasının enkazdan altınlarının ve özel eşyalarının çalınmasına isyan ederek şunları söyledi;

“Enkaz yerinde hırsızlar tarafından ailemin biriktirdiği altın, özel eşyalarımız çalınmış. Annemin babamın helal parasıyla kazandıklarına nasıl elinizi uzatabiliyorsunuz. İçim gidiyor. Hiç mi Allah korkunuz yok”

ALLAH

Kaynak URL