Yeni kabine ilk kez bir araya geldi! Kritik toplantı sona erdi

Son dakika: Yeni kabine ilk kez bir araya geldi! Kritik toplantı sona erdi...

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cumartesi günü tanıttığı kabine üyeleri ile ilk toplantısını gerçekleştirdi. 4 buçuk saat süren yeni dönemin ilk kabine toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor.

Screenshot_2

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

10 Mart’ta imzaladığımız cumhurbaşkanı kararıyla başlayan seçim sürecini tamamladık. 14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihlerinde milletimiz iradesine sahip çıktı. Gerek Meclis’te, gerekse cumhurbaşkanı seçiminde elde ettiğimiz başarıyla son 21 yılda 17. seçim zaferimize imza atmış olduk.

28 Mayıs tarihi itibarıyla Türk demokrasisini dünyada referans alınan bir konuma yükselten her bir insanımıza müteşekkiriz. Şahsımıza olan teveccühlerini gösteren 28 milyon kardeşimize ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

BAKANLAR KABİNE ÖNCESİ ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

AA-20230606-31351214-31351201-CUMHURBASKANI_ERDOGAN_VE_KABINE_UYELERI_ANITKABIRDE

Yeni bakanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde Anıtkabir’i ziyaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan yazdığı mesajında “Bugün ilk toplantımızı yaparak Türkiye Yüzyılı’nın inşası hedefiyle yola çıkıyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

ANA GÜNDEM EKONOMİ

Saat 15.10’da başlayan toplantıda deprem bölgesindeki çalışmalar, ekonomide atılacak adımlar ve çizilecek yol haritası ile terörle mücadele ve sınır güvenliği konularının öncelikli gündem maddelerinden olması bekleniyordu.

Kaynak URL