2024’te ekonominin iki yüzü

Bloomberg Businessweek yeni yılda Türkiye ekonomisini bekleyen olumlu ve olumsuz senaryoları ekonomistlere sordu. En olumsuz senaryoların ekonomi yönetiminin değişmesi ve sıkılaşma politikasından dönülmesi olduğunu ifade eden ekonomistler, olumlu senaryoların gerçekleşmesi için ise bazı şartlar ortaya koydu. Eğer bunlar gerçekleşirse 2024’te kredi notumuzun artması beklenebilir.

Türkiye’nin ekonomik performansına 2023 yılında seçim sonrasında, kabine değişikliğiyle birlikte para politikasının rasyonel bir zemine oturtulması, vergi artışları, enflasyonla mücadele, Şubat ayında yaşanan yıkıcı depremler, jeopolitik gerginlikler, küresel ihracat pazarlarındaki durgunluk gibi bir dizi gelişme yön verdi.

Tüm bunların yansıması olarak Türkiye yılın ilk çeyreğinde yüzde 4, ikinci çeyreğinde yüzde 3,9, üçüncü çeyrekte ise yüzde 5,9 büyüdü. Enflasyon yılın ikinci yarısında hızlandı, işsizlik oranı yıl boyunca geriledi, cari açık ise artmaya devam etti.

Haberin devamı Bloomberg Businessweek Türkiye’de!

Dünyanın en saygın ekonomi dergilerinden Bloomberg Businessweek artık Bloomberg HT ekibi tarafından hazırlanan içerikleriyle Türkiye’de! Türkiye ve küresel piyasalarda tüm olup bitenler, hisse senedinden para politikasına hiçbir yerde bulamayacağınız analizler, içerikler ve iş dünyası temsilcileriyle özel röportajlarla Bloomberg Businessweek Türkiye, e-dergi formatı ve yenilenen içeriğiyle yayında!

Tüm içeriklere erişmek için tıklayınız.

Kaynak URL