ABD'den Rusya-Çin ittifakı hakkında flaş açıklama! "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük tehdit" dedi ve…

ABD'den Rusya-Çin ittifakı hakkında flaş açıklama! "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük tehdit" dedi ve...

ABD, Rusya-Çin arasındaki ittifakı “en büyük tehdit” olarak nitelendirdi. Meclis Üyesi McCaul, durumu “özgür dünya için büyük bir meydan okuma” olarak değerlendirdi.

thumbs_b_c_d184b65ed039fd5f961ff0cb33c7b828

“BU DENLİ BÜYÜK ÇAPLI TEHDİT GÖRMEMİŞTİK…”

ABD Kongresi heyetiyle İsveç’i ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile görüşen McCaul, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki ittifak hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şi ve Putin arasındaki ittifaka dair endişe duyduğunu belirten McCaul, “İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa ve Pasifik’e yönelik bu denli büyük çaplı tehdit görmemiştik.” ifadelerini kullanarak, söz konusu ittifakı “içinde bulundukları büyük güç rekabetinde özgür dünya için büyük bir meydan okuma” olarak değerlendirdi.

thumbs_b_c_d76ad624e5a11d3d826e2900b86f9471

İSVEÇ’İN NATO ÜYELİĞİ

McCaul, İsveç’in ekim ayına kadar NATO’ya katılmasını beklediğini ifade ederek, Finlandiya ve İsveç’in NATO’da yer almasıyla İttifak’ın “daha güçlü ve kenetlenmiş” bir yapı haline geleceğini söyledi.

ABD Kongresi heyeti, bir sonraki durakları olan Hollanda’da, hükümet yetkilileri ve parlamento üyeleriyle görüşecek. (AA)

Kaynak URL