Aktivist fondan UBS hamlesi

Aktivist yatırım fonu Cevian Capital, İsviçre’nin en büyük bankası UBS Group
AG’den 1,2 milyar euroluk hisse satın aldığını duyurdu. UBS Group’un yaklaşık yüzde 1,3’lük hissesini alan Cevian, böylelikle UBS’in ilk 10 yatırımcısı arasına girdi.

Aktivist yatırımcı grubu Cevian Capital, UBS Group’tan 1,2 milyar euroluk hisse satın aldı.

Stockholm merkezli firma Cevian, UBS’de önemli bir değer potansiyeli gördüğünü açıkladı. Öte yandan Cevian Capital, İsviçre bankasının mevcut stratejisini desteklediğini ve hisseleri uzun vadede elinde tutmayı planladığını belirtti.

Cevian, Salı günü yaptığı açıklamada, Morgan Stanley ile aradaki değer farkı kapatılabilirse, UBS hisselerinin değerinin şu anda 25’ten 50 İsviçre frangı’na kadar çıkabileceğini kaydetti.

Cevian, UBS’in ilk 10 yatırımcısı arasına girdi

UBS Group’un yaklaşık yüzde 1,3’lük hissesini alan Cevian, böylelikle UBS’in ilk 10 yatırımcısı arasına girdi.

UBS hisseleri, eski rakibi Credit Suisse’i satın alma kararından bu yana yaklaşık yüzde 50 arttı ve bu yıl en iyi performans gösteren hisse senetleri arasında yer aldı.

Cevian Yönetici Ortağı ve kurucu ortağı Lars Forberg, Salı günü Bloomberg TV’ye yaptığı açıklamada, yaptığımız tüm yatırımlarda olduğu gibi, bağlı bir ortaklıklarının olacağını söyledi.

Cevian’ın yönetimle uzun süredir yakın diyalogda olduğunu belirten Forberg “Şu anda sadece entegrasyon çalışmalarına odaklanmıyoruz, aynı zamanda entegrasyon çalışmalarından sonra nelerin ortaya çıkacağına da odaklanıyoruz. Bankanın maddi özsermayeden yüzde 20’den fazla getiri elde edebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Diğer taraftan firma, Credit Suisse’in alımı tamamlandıktan sonra UBS’in kârlılığının daha da artırma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.

Kaynak URL