Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına hazırlanıyor

Altın fiyatları, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın derinleşeceğine dair beklentilerin etkisiyle 7 ayın en büyük haftalık yükselişine yöneldi.

Altın, İsrail’in kara operasyonu sinyalini vermesiyle birlikte, neredeyse yedi ayın en büyük haftalık artışına doğru ilerliyor.

Altın fiyatları yüzde 2,4 artışla, 17 Mart’ta sona eren haftadan bu yana en büyük haftalık yükselişini gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Hamas’ın saldırılarının ardından Gazze’ye ağır hava saldırıları düzenleyen İsrail kara harekatına hazırlık sinyalleri veriyor. İsrail ordusu Birleşmiş Milletler’den personelinin Kuzey Gazze’yi boşaltmalarını istedi. Birleşmiş Milletler yaptığı açıklamada İsrail’in işaret ettiği bölgede 1,1 milyondan fazla Filistinlinin yaşadığını belirterek “Birleşmiş Milletler yıkıcı insani sonuçları olmadan böyle bir harekâtın gerçekleştirilmesinin imkânsız olduğunu değerlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, spot piyasalarda altın, dün açıklanan ve beklenenden yüksek gelen ABD TÜFE verilerinin ardından Perşembe günü düşüş gösterdi. Açıklanan veriler sonrası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha fazla parasal sıkılaştırma uygulayabileceğine dair endişeler yeniden alevlendi.

Kaynak URL