Asya borsaları bölgeden gelen ekonomik verileri takip ediyor

Japonya hisse senetleri rekor seviyelerinden geriliyor; Çin ticaret verileri beklenenden iyi

Japonya Borsa endeksleri Perşembe günü rekor seviyelerinden gerilerken, yatırımcılar Çin’den gelen ticari verileri beklenenden iyi değerlendirdi.

Nikkei 225 yüzde 0,9 düşüşle işlem görmeden önce rekor bir seviyeye ulaştı. Daha geniş anlamda Topix, seansın başlarında rekor bir seviyeye ulaştıktan sonra yüzde 0,24 kayıp yaşadı.

Tayvan ağırlıklı endeks yaklaşık yüzde 1 arttı, Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi yüzde 0,14 yükseldi ve her ikisi de yeni zirvelere ulaştı.

Asya hisse senetleri, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın, merkez bankasının faiz indirimine başlayabileceği ancak bunun “hemen hazır olmadığı” yönündeki duruşunu yinelemesinin ardından yükseldi.

Çin CSI 300 endeksi yüzde 0,35 yükselirken, Hang Seng endeksi yüzde 0,14 düştü. Resmi verilere göre, Çin’in dolar cinsinden ihracatı yılın ilk iki ayında yıllık yüzde 7,1 arttı. Bu, ekonomistlerin yüzde 1,9’luk artış beklentisinden çok daha yüksekti.

Çinli e-ticaret şirketi JD.com’un Hong Kong’da listelenen hisseleri beklenenden daha iyi dördüncü çeyrek kazançlarını açıklamasının ve Amerikan depo hisseleri de dahil olmak üzere 3 milyar dolara varan hisse geri alım planını açıklamasının ardından yüzde 8’in üzerinde artış gösterdi.

Güney Koreli Kospi önceki kazançlarını tersine çevirerek yüzde 0,25 düşerken, Kosdaq yüzde 1,16 kayıp yaşadı.

Kaynak URL