Bakan Muş ve Karaismailoğlu açıklama yapıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

Hakikaten çok özverili bir çalışma var burada. Büyük afetin etkilerini azaltmak için cansiperane çalışıyoruz burada. Adıyaman genelinde elektrik sıkıntımızı merkezde yüzde 50 seviyelerine kadar çıkardık, yarın itibarıyla yüzde 70 seviyelerine çıkaracağız.

İlçelerimizin bazılarının tamamına elektrik verildi, bazılarına da kısmen verildi. Köylerimizde aynı şekilde yoğun bir çalışma var. Hem havadan iaşe tedariki, lojistik destek veriyoruz. Ulaşabildiklerimize de karadan ulaşıyoruz.

Şu anda merkezde 10 binin üzerinde gönüllü var. Bunun içerisinde de 1000 tane profesyonel çalışma arkadaşımız var. Yani 10 binin üzerinde kişi enkaza müdahale ediyoruz. Enkaz kaldırma çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. Bir taraftan da vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamak için hem gelen yardımların dağıtılması hem de diğer giderilmesi için yoğun bir mücadele yoğun bir mücadele vermekteyiz.

Yabancı misafirlerimiz de var. Onların uzman ekipleri de burada. Ayrıca 10 binin üzerinde asker ve jandarma bulunmakta bölgemizde. Enkaz kaldırma çalışmalarına yardım etmekte. Yine 500’ün üzerinde iş makinesiyle birlikte hakikaten büyük bir mücadeleyi sergilemeye çalışıyoruz.

Ayrıntılar gelecek…

Kaynak URL