Bankalar Birliği: MB Başkanı parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını açıkladı – Son Dakika Ekonomi Haberleri

ERKAN: PARASAL SIKILAŞTIRMA SÜRECİNE BAŞLANILDI

Diğer taraftan, TCMB Başkanı Erkan, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için parasal sıkılaştırma sürecine başlanıldığını belirterek, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar tüm ekonomik aktörlerin üzerine düşen görevleri yerine getirme konusunda kararlı bir duruş sergileyeceklerini söyledi.

Erkan, bankacılık sektörünün sağlam bilanço yapısının Türkiye’de sürdürülebilir ekonomik büyümenin devamı, istihdamın yükseltilmesi ve cari dengede kalıcı iyileşmeyi hızlandıracak stratejik yatırımların desteklenmesine katkı sağlayacak düzeyde olduğuna dikkat çekti.

Erkan, “Makroihtiyati çerçevenin sadeleştirilmesine ilişkin olarak Türkiye Bankalar Birliği’nin görüş ve önerilerini aldık. Sadeleştirme süreci etki analizleri yapılarak kademeli olarak gerçekleştirilecektir.” şeklinde konuştu.

Erkan, ekonomide öngörülebilirliği arttırdığı ölçüde girişimcilerin doğru kararlar alarak çok daha verimli faaliyetler yapacağına inandıklarını ve sektö rile yakın bir işbirliği içinde çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kaynak URL