Çin'de vakalar arttı! ABD harekete geçti

Çin'de vakalar arttı! ABD harekete geçti: Senatörler Biden'dan 'yasak' istedi

Marco Rubio öncülüğünde 5 Cumhuriyetçi senatör, Çin’deki solunum yolu hastalığı vakalarında yaşanan ani yükselişin ardından Biden yönetimine mektup yazdı.

“GİZEMLİ HASTALIK” VURGUSU

Mektupta, Çin’deki çocuklar arasında hızla yayılan “gizemli” ve “bilinmeyen” bir hastalığa değinilerek, “Bu yeni hastalığın yarattığı tehlikeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olana kadar ABD ile Çin arasındaki seyahati derhal kısıtlamalıyız.” ifadesine yer verildi.

iStock-1290281515

Kovid-19 salgını döneminde Çin’in gerçekleri gizlediği anımsatılan mektupta, bunun ABD’ye maliyetine vurgu yapıldı.

DSÖ’DEN DE AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Mektupta, Biden yönetimi “Amerikalıların sağlığını ve ekonomiyi korumak için gerekli adımları atmaya” çağırılarak, yeni hastalık hakkında “daha fazla bilgi sahibi olana kadar” uygulanacak seyahat yasağının ABD’yi “ölümden, tecritlerden, zorunluluklardan ve daha sonra ortaya çıkabilecek salgınlardan” kurtarabileceği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Maria Van Kerkhove, geçen hafta konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Çin’de görülen hastalık dalgasının, 2018-2019’da Kovid-19’dan önce gözlemlenen kadar yüksek olmadığını belirtmişti.

Ocak 2020’de, eski ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla ABD’ye Çin’den yapılacak seyahatlere bazı kısıtlamalar getirmiş, ancak uçuşları yasaklamamıştı.

Keşfet

Kaynak URL