Çocuklar daha iyi bir dünya için bu yıl "İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı" temasını seçti

Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde dün Cumhurbaşkanlığı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) tarafından düzenlenen 23. Uluslararası Çocuk Forumu’nun kapanış programı yapıldı.

Programın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörü Emirhan Keskin, çocuk hakları komiteleri olarak 81 ilden 32 bin 499 üyelerinin bulunduğunu söyledi.

Üyelerle özellikle okullardaki çocuklar başta olmak üzere, toplumun tüm kesimini çocuk hakları konusunda bilinç kazandırmaya ve duyarlılık sağlamaya ilişkin çalışmalar yürüttüklerini anlatan Keskin, “Bu anlamda sosyoloji çalışmaları, çevreye yönelik çalışmalar, eğitim faaliyetleri, kültürel, sanatsal ve sportif çalışmalarımız oluyor. Bu faaliyetlerimizle her yıl 10 binlerce çocuğa ulaşıyoruz ve onlara bir nebze de olsa dokunmaya gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Çok önemli çalışmalar yürüttüklerini, emek verdiklerini aktaran Keskin, yaptıkları çalışmaların kamuoyunda, ulusal basında daha çok yer almasını istediğini ifade etti.

Keskin, 23. Uluslararası Çocuk Forumu’ndan bir ay önce çocuklara ekoloji okur yazarlığına yönelik eğitim verdiklerini dile getirdi.

“Çocuk Forumu, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak uluslararası yapıldı”

Çocuk Hakları Komiteleri Türkiye Koordinatörü Nurten Erdihan da yaklaşık 5 yıldır komitede görev aldığını söyledi.

Ulusal Çocuk Forumu’nun 2000 yılından itibaren her yıl toplandığını anlatan Erdihan, “Çocuk Forumu, bu yıl diğer yıllardan farklı olarak uluslararası yapıldı. Foruma bu yıl 15 ülkeden arkadaşlarımız katıldı, güzel fikirler verdi. Forum temamız bu yıl ‘İklim Değişikliği ve Çocuk Katılımı’ olarak belirlendi. Katılımcılarla bu konuda konuştuk, kendi ülkelerindeki sorunlardan bahsettiler, bunlar için çözümler ürettik ve bu çözümleri sonuç bildirgesi olarak yayınladık.” dedi.

Erdihan, sonuç bildirgesini Emine Erdoğan’a ilettiklerini belirterek, desteklerinden dolayı kendisine teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hakları Komiteleri Danışma Kurulu Başkanı Sinan Hızlı ise bu yıl farklı ülkelerden foruma katılan çocuklarla biyoçeşitlilik, su sevileri, kuraklık, tarım, besin ve su kıtlığı konularında grup çalışmaları yaparak çözümler üretmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Uluslararası alanda iklim değişikliğiyle alakalı sempozyumlar ve forumlar bulunduğunu aktaran Hızlı, Türkiye’deki çocukların ve gençlerin bu etkinliklere katılması ve daha iyi bir dünya için bilinçli insanlar yetiştirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Kaynak URL