Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fikrine, meşrebine bakmaksızın herkesin önlerini açtık – Son Dakika Türkiye Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen ”Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni”nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Ödüllerini takdim ettiğimiz tüm kültür sanat insanlarımıza ve temsilcilerine milletimize ve insanlığa yaptıkları katkılar için şükranlarımı sunuyorum. Kendimizi dar bakış açılarıyla sınırlandırmadan ülkemizin tüm değerlerini kucaklamaya çalışıyoruz. Geçmişte bu millet toplum mühendisliği projelerini de maruz bırakılmıştır. Dünyanın pek çok yerinde mimariden edebiyata her alanda sahip oldukları zenginliklerin üzerine adeta titreyen ülkeler görüyoruz. Ülkemizde ise milletimizin birikimleri yok edilmiş gerilik emaresi denilenerek aşağılanmıştır. Fikrine meşrebine bakmaksızın kendini kültür ve sanatın hangi alanında olursa olsun ifade etmek isteyen herkesin önlerini açtık. Biz değişimle asırlık değerleri yaşatmanın mümkün olduğunu göstermeye çalıştık.”

”2023 CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SANAT BÜYÜK ÖDÜLÜ” SAHİPLERİ

2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü”ne; bilim alanında Süleyman Uludağ, kültür alanında Ali Birinci, müzik alanında Emel Sayın, resim alanında İlhami Atalay, karikatür alanında Hasan Aycın, sinema alanında Sami Şekeroğlu, dijital sanat alanında Refik Anadol, mimari alanda Sinan Genim, edebiyat alanında da Nazan Bekiroğlu’nun layık görüldü.

Vefa Ödülleri de Attila İlhan, Barış Manço, İsmail Hakkı Uzunçarşılı, Muhsin Ertuğrul ve Samiha Ayverdi’ye değer görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fikrine, meşrebine bakmaksızın herkesin önlerini açtık - 1

Kaynak URL