Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gücünü dostlarıyla paylaşan Türkiye’nin yükselişi devam edecek – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Nerede olduğumuzun farkında olmadan nereye gideceğimiz bilemeyiz. Milli iradenin üstünlüğü ilkesine bağlı kalarak ülkemize yönelik tüm oyunları bozduk, senaryoları yırtıp attık.

Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti çeyrek asır, yarım asır, bir asır önce olduğundan, siyasi, ekonomik, askeri imkanlarıyla daha güçlü ve daha ileridedir. Türkiye Yüzyılı’nı inşa etme yolunda ilerleyen bir ülkeyiz.

Yıllarca bu ülkenin ve milletin enerjisini hamasetle emenlerin, kendi korkaklıklarını, kendi zaaflarını devletin siyaseti gibi sunanların devri kapanmıştır.

Bölgesindeki krizlerin çözüm adresi, güvenliği ve refahı konusundaki tehditleri bertaraf etmiş, gücünü dostlarıyla paylaşan Türkiye’nin yükselişi devam edecek.

100. YIL MARŞI AÇIKLAMASI

Tanıtımını yapacağımız 100. yıl marşı tüm bu birikimi anlatan marşı milletimizin sahipleneceğine inanıyorum. Nereden geldiğimizin ve nerede bulunduğumuzun farkında olmadan nereye gideceğimizi bilemeyiz.

Ülkemizde birileri bir kısmı yanlış bir kısmı yalan hezeyanlarla milletimizi karamsarlığa itmeye çalışıyor. Küresel iletişim mecralarının da desteği ile Türkiye hakkında sahte bir imaj inşa ediliyor. Halbuki gerçek tablo hiç öyle değil. Günümüzde Türkiye Cumhuriyeti Devleti çeyrek asır, yarım asır, bir asır önce olduğundan, siyasi, ekonomik, askeri imkanlarıyla daha güçlü ve daha ileridedir.

Türkiye’yi kendi içine kapatmak, anlamsız kavgaların, kimseye faydası olmayan kavgaların içine çekmek isteyenlere rağmen bu başarıları elde ettik. Kimsenin, ülkenin ve milletin asırlık hayallerinin ürünü bu kazanımlara halel getirmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. 

Dünyayı okuyan, Türkiye’nin gerçek potansiyelini bilen, sahip olduklarının öneminin farkında bulunan milletimizle birlikte hedeflere adım adım ilerleyeceğiz.”

Kaynak URL