Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yargı süreçlerini hem basitleştirdik hem hızlandırdık – Son Dakika Türkiye Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ”Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni”nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”22 bin 821 hakim ve savcı görev yapıyor. Bu törenle sayı 23 bin 923’e çıkacak. Milletimizin gözünde adliye kapısını adaletin kapısı haline getirmek için hep beraber çaba harcadık.

”HAKİM VE SAVCILARIMIZIN ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRMELER YAPTIK”

Adalet hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi için mücadele verdik. Yargı süreçlerini hem basitleştirdik hem hızlandırdık. Askeri yargıyı kaldırarak askeri suçların sivil mahkemelerde görüşülmesini yine biz sağladık. Hakim ve savcılarımızın özlük haklarında iyileştirmeler yaptık.

HAKİM VE SAVCI YARDIMCILIĞI

Bir sonraki dönemden itibaren bu açılımı fiilen uygulamaya başlayacağız.

”TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL DARBE ÜRÜNÜ ANAYASA”

Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasındaki en büyük engel darbe ürünü mevcut anayasadır. 28. Yasama Dönemi’nde önceliklerimizin en başında Türkiye’yi darbe anayasasından kurtarmak vardır.

15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

Benim iki korumamı şehit ettiler eğer bizi de yakalayabilselerdi bizi de şehit edeceklerdi. Rabbim fırsat vermedi bizi yakalayamadılar. Bay Bay Kemal de tankların arasından Bakırköy Belediyesi’ne gidip kahvesini içerek bizi seyretti.”

Kaynak URL