Dolandırılmaktan esnaf sayesinde kurtuldu: "Üzerimize düşeni yaptık"

850 bin liralık otomobili, 550 bin liraya almak istedi! İlk başta tepki gösterse de dolandırılmaktan onun sayesinde kurtuldu: "Üzerimize düşeni yaptık"

Kılıçözü Sanayi Sitesi’nde oto ekspertizi esnaf Ramazan Korkmaz, otomobil almak isteyen bir müşterinin, kendisine aracılık eden kişiyle iş yerine getirdiği ikinci el otomobili kontrol edip aracın bir sorunu olmadığını söyledi.

OTOMOBİLİ GETİREN KİŞİYE DEĞİL, TELEFONDA KONUŞTUĞU KİŞİNİN BANKA HESABINA ÖDEME YAPILMASI İSTENDİ

Elazığ’dan gelerek piyasa değeri 850 bin lira olan otomobili, 550 bin liraya almaya çalışan vatandaşın telefonla konuşurken, otomobili getiren kişiye değil, telefonda konuştuğu kişinin banka hesabına ödeme yapılmasının istendiğini duyan Korkmaz, müşteriyi uyardı.

İLK BAŞTA TEPKİ GÖSTERDİ AMA…

Korkmaz, benzer dolandırıcılık olaylarının yaşandığını, ruhsat sahibinin hesabına paranın yatırılması gerektiğini anlatmasına rağmen, müşteri pazarlığı bozmaya çalıştığını zannederek ilk başta ekspertize tepki gösterdi.

Müşteri, bir süre sonra telefonda konuştuğu kişinin dolandırıcı olduğunu anlayınca aracı almaktan vazgeçti.

Korkmaz, gazetecilere, müşterinin gerçek araç sahibiyle konuşmasını sağladıktan sonra ikna olduğunu söyledi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK, KİMSE MAĞDUR OLMADI”

Vatandaşın 550 bin lirasını dolandırıcının hesabına yatırmasını son anda engellediklerini anlatan Korkmaz, “Polisler, bu işlerin çoğalmaya başladığını söyleyip bir hafta önce bizi uyarmıştı. Onlara teşekkür ederiz. Biz de üzerimize düşeni yaptık, kimse mağdur olmadı. Daha sonra bize çok teşekkür ettiler.” diye konuştu.

EKİPLERDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri de olayın ardından esnafı ziyaret ederek, duyarlılığı için teşekkür etti.

AA-20231123-33000039-33000037-KIRSEHIRDE_ESNAFIN_DIKKATI_ARAC_SATIN_ALMAK_ISTEYEN_VATANDASI_DOLANDIRILMAKTAN_KURTARDI

Kentte 8 Kasım’da da aynı yöntemle dolandırılmaya çalışılan bir vatandaş, başka bir ekspertizin dikkati sayesinde dolandırılmaktan kurtarılmıştı.

Polis, söz konusu yöntemle dolandırıcılık yapan kişi ya da kişileri yakalamak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor. (AA)

Günün önemli manşetleri

Kaynak URL