Gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Banu Parlak serbest bırakıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Sosyal medya hesaplarından silah paylaşımları yaptığı gerekçesiyle Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Parlak’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Güzellik merkezi sahibi ve sosyal medya fenomeni Parlak, daha sonra polislerce Büyükçekmece Adliyesine getirildi. Cumhuriyet savcılığındaki işlemlerinin ardından Parlak, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Parlak savcılık ifadesinde, videodaki beyaz renkli silahın yaklaşık 1,5 yıl önce işyerine gelen hatırlamadığı bir kişiye ait olduğunu, seans sırasında silahı alıp sosyal medya için hikaye çektiğini, silahın da gerçek olmadığını belirtti.

Herhangi bir silah ruhsatı olmadığını ifade eden Parlak, “Bahçeşehir’deki işyerim kurşunladığı için ekim ayının başında silah aldım. Bu silahı internetten ‘Aydın’ isimli şahıstan aldım. WhatsApp üzerinden iletişime geçmiştik. Bu kişi bana numaramı kaydetme dediği için kaydetmedim. Numarası mevcut değil. Bu silahı işyerime farklı bir şahısla gönderdi. Parayı nakit verdim. Bu silahı ruhsatsız bulundurduğumu kabul ediyorum. Silahı herhangi bir yerde kullanmadım. Aramada polisler başlangıçta silahı bulamamıştı. Ben kendi rızamla teslim etmiştim. Serbest bırakılmayı talep ediyorum.” dedi.

Nöbetçi Büyükçekmece Sulh Ceza Hakimliği, Parlak’ın adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına karar verdi.

Banu Parlak, sosyal medya hesabından silahlı video paylaşması üzerine başlatılan soruşturma çerçevesinde gözaltına alınmış, evindeki aramada ruhsatsız tabanca ve 9 mermi ele geçirilmişti.

“NE YAPALIM, BENİM DE BÖYLE MERAKLARIM VAR”

Parlak, çektiği videoda silahın ruhsatlı olduğunu belirterek, “Benim de; araba, ev gibi değil de böyle meraklarım var. Ne yapalım yani. Çok bekledim bu günü. Ruhsatlı bu arada kimse bilmesin, kimseyi de silaha özendirmiyorum. Herkesin bir hobisi var arkadaş, her gün deli gibi film izliyorlar değil mi? Mafya babaları havada uçuşuyor. Bizim öyle bir şeyimiz yok yani. Şu an içi bile boş. Seviyoruz” dedi.

Gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Banu Parlak serbest bırakıldı - 1

POLAT ÇİFTİ, İŞ YERİNİ KURŞUNLATTIĞI İDDİASIYLA TUTUKLANMIŞTI

Banu Parlak’ın ekim ayında İstanbul Bahçeşehir’de bulunan güzellik merkezine silahlı saldırı düzenlenmişti. 5 kurşun isabet eden merkezde maddi hasar meydana gelirken, soruşturma kapsamında azmettirici oldukları iddia edilen Engin Polat, eşi Dilan Polat ve babası Sezgin Polat “suç örgütüne üye olmak”, “örgüt faaliyeti kapsamında silahla tehdit” ve “mala zarar verme” suçlarından sevk edildikleri hakimlikçe tutuklanmıştı.

Parlak saldırının ardından yaptığı paylaşımda, “Burası muz cumhuriyeti mi? Sokaklar altın tozu ile kahve içmeye benzemez. Bütün gerekli başvurular yapıldı. Bütün gerekli şikayetler yapıldı. Hiçbirinize acımayacağım. Mafyacılık oynamakla olmaz bu iş.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak URL