İstanbul'da kuvvetli sağanak! İmamoğlu açıkladı: Düşen yağış miktarı…

İstanbul'un kuzeyin kuvvetli yağış etkili oluyor! İBB Başkanı İmamoğlu'ndan açıklama

İstanbul’u kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

ÇOK SAYIDA İTFAİYE EKİBİ SEVK EDİLDİ

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

00e1e31421097dab0b454f41ae4c9070

Arnavutköy’e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

f02ef0e768eeced761b07c43a12bf894
Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde kurulan semt pazarı da sular altında kaldı. Yağış nedeniyle Arnavutköy’e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.
45fe94d487f9042e2987844eb351c554

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Arnavutköy’de metrekareye düşen yağışın 70 kilogramı geçtiğini duyurdu. İmamoğlu “Şu an özellikle Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy’de metrekareye düşen yağış 70kg’ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız.” ifadelerini kullandı.

VALİLİK VE METEOROLOJİ UYARDI

İstanbul Valiliği, bu akşam ile gece saatlerinde kentin kuzey kesiminde ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağının tahmin edildiğini duyurdu.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Bu akşam ve gece saatlerinde İstanbul’un kuzey kesimi ve yerel olarak beklenen gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarı yaptı. (AA-DHA)

Kaynak URL