Kamu işçisine ek zam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Kamu işçilerimiz için eşitlik sağlamak adına; enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık” açıklaması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedak Işıkhan, sosyal medya hesabından yaklaşık 700 bin işçi için ek zam protokolü imzalandığını duyurdu.

Açıklamada, toplu iş sözleşmelerinde yürürlük sürelerinin farklı aylarda başlaması ile enflasyondan kaynaklanan ücret zamlarının ortaya çıkardığı durumu gidermek amacıyla Türk – İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek ile bir araya geldiklerini hatırlatan Işıkhan, “Kamu işçilerimiz için eşitlik sağlamak adına; enflasyon ve ücret zammının toplamından oluşan oranın yüzde 32,57 olarak uygulanmasını içeren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Ek Çerçeve Anlaşması Protokolü’nü imzaladık” ifadelerini kullandı.

Böylelikle; kamu işçilerine Ocak 2024’te yapılan artıştan, süreleri henüz gelmeyen kamu işçilerinin de toplu sözleşme süreleri içinde yararlanmaları sağlanmış oldu. Bir sonraki toplu sözleşme döneminde, yürürlük tarihleri farklı olan toplu sözleşmelerin yürürlük tarihlerinin de 01.01.2025’te başlatılmasına karar verildi.

Kaynak URL