Küresel piyasalara ABD dopingi

ABD borsalarında rekor seviyeler kaydedilirken, vadeli işlemlerde artışın devamına yönelik sinyaller geliyor. Asya piyasalarında ise manşetlerde Japonya’dan gelen şahin mesajlar var.

ABD’de S&P 500 ve Nasdaq 100 endeksleri aralıksız ikinci bir günde rekor seviyeden kapandı. ABD vadeli endeksleri sınırlı şekilde yükselmeyi sürdürüyor.

Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda’nın şahin olarak değerlendirilen açıklamalarının ardından Japon yeni değer kazanırken, Nikkei 225 endeksi düşüşte. Hong Kong Borsası ise Çin Menkul Kıymetler Düzenleme Komisyonu’nun, sermaye piyasasının istikrarlı işleyişini sürdürmek ve piyasa güvenini istikrara kavuşturmak için her türlü çabayı göstereceğine söz vermesi sonrasında olumlu ayrışıyor.

Alibaba hisseleri, şirketin kurucusu Jack Ma’nın hisse alımına ilişkin haberlerle yükseldi. Çin CSI 300 endeksi ise geriledi.

ABD 10 yıllık tahvil getirisi yüzde 4,11 seviyesinde, hafif ekside. Bloomberg Dolar Endeksi iki günlük yükselişin ardından bu sabah biraz geriledi.


  • ESKİ FED YETKİLİSİNDEN FAİZ BEKLENTİSİ

    ESKİ FED YETKİLİSİNDEN FAİZ BEKLENTİSİ

Japonya Merkez Bankası’ndan şahin mesajlar

Japon devlet tahvilleri, yatırımcıların Salı günü merkez bankasının yorumlarını şahin olarak değerlendirmeleri ve önümüzdeki aylarda bir faiz artırımına ilişkin beklentilerini öne çekmeleri nedeniyle düştü.

Japonya’nın 10 yıllık tahvil getirisi 10,5 baz puan artışla bir aydan uzun bir sürenin en yüksek seviyesi olan yüzde 0,74’e çıktı. Japonya Merkez Bankası (BOJ) Başkanı Kazuo Ueda, bankanın fiyat tahminlerine ulaşılmasına kademeli olarak yaklaşıldığını belirtti.

Açıklamalar bankanın Salı günü yayınlanan üç aylık görünüm raporunda kullandığı dilde değişikliğe gitmesi ve BOJ’un bu haftaki toplantısında politika faizi ile getiri hedefini sabit tutmasının ardından geldi.

“Detaylara bakıldığında şahinliğin arttığı ve negatif faiz politikasının sona erdirilmesine yönelik hazırlıklarda ciddi ilerleme sağlandığı görülüyor” değerlendirmesinde bulunan Mitsubishi UFJ Asset Management Stratejik Araştırma Direktörü Akio Kato, “10 yıllık getirilerin şubat ayı başlarında yaklaşık yüzde 1’e yükselmesi muhtemel” dedi.

Kaynak URL