LG'den 20 trilyon KRW konsolide gelir

LG Electronics Inc. (LG), 741,9 milyar Güney Kore wonu (KRW) işletme kârı ile 2023 ikinci çeyrek konsolide gelirinin 20 trilyon KRW olduğunu açıkladı.

LG 2023ün ikinci çeyreğine ait finansal sonuçları duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, LG, tarihinin en yüksek ikinci çeyrek gelirlerini kaydetti. Rekor gelir, şirketin yeni platform tabanlı hizmet işlerini takip ederek ve işletmeler arası (B2B) segmentlerini sürekli genişleterek iş yapısını temelden geliştirmeye yönelik eylemlerini yansıttı.

İşletme geliri, esas olarak 2023’ün ikinci çeyreği için bir defaya mahsus olmak üzere geçen yılın ikinci çeyreğine göre yüzde 6,3 daha düşük.

LG Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Şirketi, 7,99 trilyon KRW ikinci çeyrek geliri ve 600,1 milyar KRW işletme kârı elde etti. Yoğunlaşan piyasa koşullarına rağmen iş birimi, klimalar ve enerji tasarruflu ısı pompası özellikli ürünler gibi yüksek talep gören ürünlerin artan satışları sayesinde güçlü bir kârlılık kaydetti.

LG yüksek verimli yeniliklerinden yararlanacak

Faaliyet kârı, verimli maliyet yapısı yönetimini yansıtarak önceki yıla göre yüzde 40 arttı. Avrupa, Kuzey Amerika ve dünya çapında yeşil teknolojilere olan talep arttıkça LG, ısı pompaları ve ESS dahil olmak üzere yüksek verimli yeniliklerinden yararlanacak. Aynı zamanda şirket, elektrifikasyon trendini HVAC işinde gelecekteki büyüme için bir fırsat olarak görüyor. Üçüncü çeyrekte şirket, hiper kişiselleştirme, abonelikler ve hizmetler içeren yeni LG ThinQ UP 2.0 ev aletlerini piyasaya sürecek.

LG Ev Eğlence Sistemleri Şirketi, 3,15 trilyon KRW ikinci çeyrek geliri ve 123,6 milyar KRW işletme kârı kaydetti.

Araç Bileşen Çözümleri şirketi 2,66 trilyon KRW gelir elde etti

LG Araç Bileşen Çözümleri Şirketi’nin ikinci çeyrek geliri, şirket tarihindeki en yüksek ikinci çeyrek geliri olan 2,66 trilyon KRW oldu. Şirket, bir defaya mahsus provizyon gibi tekrarlanmayan giderler hariç 89,8 milyar KRW faaliyet kârı ile iş performansı açısından ikinci çeyreğin en yüksek faaliyet kârını elde etti. Ancak şirketin işletme kâr marjı, General Motors’un Chevy Bolt EV’yi geri çağırmasıyla ilgili tek seferlik 151 milyar KRW’lik provizyonu da içerdikten sonra, 61,2 milyar KRW işletme zararına neden oldu. Bu kârşılık, geri çağırma döneminde malzeme maliyetlerinde meydana gelen artışları yansıtıyor.

LG İş Çözümleri Şirketi, 2,6 milyar KRW işletme kârı ile 1,33 trilyon KRW ikinci çeyrek geliri elde etti. Hem gelir hem de işletme kârı, BT ürünlerine olan talebin sürekli olarak yumuşaması nedeniyle geçen yılın aynı dönemine göre bir miktar düştü. Üçüncü çeyrekten itibaren BT ürünlerine olan talebin ilk yarıya göre kademeli bir toparlanma göstermesi bekleniyor.

Kaynak URL