MSB: Sudan’da tahliye uçağımıza ateş açıldı, yaralı yok – Son Dakika Türkiye Haberleri

Port Sudan’a giden uçaklara ilişkin de bilgi veren Akar, “Bir uçağımız oradan vatandaşlarımızı alarak döndü. Diğer A400M uçağımız oradaki vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik faaliyetlerini sürdürüyor. İnşallah kazasız belasız oradan ayrılacak.” diye konuştu.

“ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Akar, “Bizim amacımız kazasız belasız vatandaşlarımızın emniyetli bir şekilde ülkemize tahliyesi. Bu konuda çalışmalarımızı ilgili birimlerle sürdürüyoruz, onlar da oradaki askeri, sivil söz sahibi kişilerle görüşmelerini sürdürüyor. Uçaklarımızın, vatandaşlarımızın emniyetli şekilde tahliyesi için çalışmalarımız devam ediyor. Süreci yakından takip ediyoruz.” dedi.

Uçaktaki hasarın büyük olup olmadığı yönelik soru üzerine Akar, “İlk bilgilere göre büyük bir hasar olduğunu değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekipler tarafından orada onarabileceğimizi değerlendiriyoruz. Kesin durum, gelen raporla açıklığa kavuşacak.” dedi.

50’DEN FAZLA ÜLKE TAHLİYE OPERASYONU YÜRÜTÜYOR

Türkiye’nin yanısıra ABD, Çin, Rusya, İngiltere, Fransa ve Suudi Arabistan’ın da bulunduğu 50’den fazla ülke, vatandaşlarını karadan Etiyopya ve Mısır, denizden ise Port Sudan Limanı üzerinden ve hava yoluyla tahliye etmeye devam ediyor.

Port Sudan Havalimanı’na inen çeşitli ülkelere ait askeri uçaklar ve yolcu uçakları, Sudan’dan tahliye edilmek isteyen vatandaşlarını alarak ülkelerine ulaştırıyor. Son olarak Endonezya Hava Kuvvetleri’ne ait bir uçak, ülkede bulunan vatandaşlarının tahliyesini sağladı.

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL