National Amusements müşterilerinin verilerini çaldırdı

Medya devleri Paramount ve CBS’nin sinema zinciri ve kurumsal ana devi National Amusements, bilgisayar korsanlarının, on binlerce kullanıcının kişisel bilgilerini çaldığı, bir veri ihlali yaşadığını, doğruladı. Maine Başsavcılığına sunulan veri ihlali bildiriminde, bilgisayar korsanlarının, 80binden fazla müşterinin banka hesap numaraları ve kredi kartı numaraları gibi finansal bilgileriyle birlikte güvenlik kodları ve şifrelerinin çalındığı belirtildi.

HANDE BERKTAN

Amerikan medya devleri Paramount ve CBS’nin ana şirketi National Amusements, bilgisayar korsanları tarafından, on binlerce kişinin kişisel bilgilerini çaldığı bir veri ihlali yaşadığını doğruladı.
Aralık 2022’de yaşanan veri ihlalinin ayrıntıları, şirketin geçen hafta açıklamalarının ardından yaklaşık bir yıl sonra gün ışığına çıktı.

Yapılan bildirimine göre şirket, ihlali aylar sonra Ağustos 2023’te fark etti ancak hangi kişisel bilgilerin çalındığını söylemedi. Maine Başsavcılığına sunulan veri ihlali bildiriminde, bilgisayar korsanlarının, kullanıcılarının banka hesap numaraları ve kredi kartı numaraları gibi finansal bilgilerle ilgili güvenlik kodlarının ve şifrelerinin çalındığı belirtildi.

Şirketin ne tür bir siber saldırı yaşadığı ya da şirketin fidye talebi alıp almadığı ya da daha sonra bilgisayar korsanlarına ödeme yapıp yapmadığı belli değil.

Massachusetts Başsavcılığına sunulan bir başka dosyaya göre Paramount, 2023 Ağustos ayında bilgisayar korsanlarının belirsiz sayıda müşterinin kişisel bilgilerini ele geçirdiği ayrı bir güvenlik olayını açıklamıştı. Bildiriye göre bilgisayar korsanları, Paramount müşteri adlarını ve doğum tarihlerinin yanı sıra Sosyal Güvenlik numaralarını veya devlet tarafından verilen diğer kimlik numaralarını çaldı.

Kaynak URL