Ölü sayısı arttı! Moskova saldırganları mahkemede

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, terör saldırısının gerçekleştirildiği Moskova’daki “Crocus City Hall” adlı konser salonundaki çalışmaların sürdüğü belirtildi. Ekiplerin enkaz çalışmalarında daha fazla cesede ulaştığı bilgisine yer verilen açıklamada, “Konser salonuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3’ü çocuk olmak üzere 137’ye yükseldi.” ifadesi kullanıldı.

Cesetlerin 62’sinde kimlik belirleme çalışmalarının tamamlandığı ifade edilen açıklamada, saldırıya ilişkin gözaltına alınanlara yönelik sorgu sürecinin de devam ettiği aktarıldı.

SALDIRGANLARIN GÖRÜNTÜLERİ YAYINLANDI

Kremlin, Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov’un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e saldırıya doğrudan karışan 4 terörist dahil 11 kişinin yakalandığını” rapor ettiğini bildirmişti.
r1

Rusya Soruşturma Komitesi, terör saldırısı şüphelisi olan 11 kişinin gözaltına alındığı anlara ait görüntüleri yayınladı.

r3
Şüpheliler, gözleri bağlı ve ters kelepçeli halde Soruşturma Komitesine getirildi.

R6

MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

r2
Gözaltına alınan şüphelilerden Saidakrami Murodalii Rachabalizoda, Mohammedsobir Fayzov, ve Dalerdjon Barotovich Mirzoyev, Basmanny Bölge Mahkemesinde hakim karşısına çıkarıldı.

R10

MOSKOVA’DAKİ TERÖR SALDIRISI

Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall adlı konser salonuna 22 Mart akşamı silahlı kişilerce terör saldırısı düzenlenmişti.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde saldırganların otomatik silahlarla salonda rastgele ateş açtıkları görülmüştü.
Screenshot_2

Konser salonunun bulunduğu binanın çatısında da yangın çıkmış, çatı bir süre sonra çökmüştü. Moskova’da hafta sonu tüm halka açık etkinlikler iptal edilmiş, terör saldırısını ele almak için bir görev gücünün kurulduğu açıklanmıştı.
Screenshot_1
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırıyı düzenleyen 4 teröristin de içinde olduğu 11 kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu. (AA)

Bu içerik Metin Yamaner tarafından yayına alınmıştır

Yerel Seçim 2024

Kaynak URL