Şimşek-TÜSİAD zirvesinde neler konuşuldu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda atılacak normalleşme adımlarına ilişkin önerileri not aldı. TÜSİAD tarafından gelen açıklamalar pozitif bir atmosferde geçen toplantının verimli olduğu yönünde.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısı öncesinde, TÜSİAD yönetimi ile bir araya geldi.

Bloomberg HT’ye konuşan kaynakların verdiği bilgiye göre toplantıda TÜSİAD yönetimi Şimşek’e kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda özellikle son dönemde bankacılık sektörüne getirilen regülasyonlara ağırlık verildi. Atılacak normalleşme adımlarına yönelik TÜSİAD’ın önerileri paylaşıldı.

Mehmet Şimşek, toplantıda daha çok iş dünyasının görüşlerini dinledi. Regülasyonların nasıl tersine çevrilebileceğine dair teknik detayları not aldı.


  • PATRONLAR KULÜBÜ'NDEN İTİBARI YÜKSEK PROGRAM ÇAĞRISI

    PATRONLAR KULÜBÜ’NDEN İTİBARI YÜKSEK PROGRAM ÇAĞRISI

Özilhan ve Turan toplantının verimli geçtiğini belirtti

Toplantı sonrası YİK toplantısında hem TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, hem de TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, görüşmelerin verimli geçtiğini söyledi.

Özilhan konuşmasında toplantıyla ilgili olarak, “Sayın Mehmet Şimşek’le bugün toplantı öncesinde TÜSİAD yönetimi olarak bir araya geldik. Ekonomik durumla ilgili tespit ve önerilerimizi Sayın Bakan’la paylaştık. Açık ve samimi bir toplantı oldu. Sayın Bakanın çalışmalarını tamamladıktan sonra ortaya koyacağı ekonomik programın makroekonomik istikrar yönünde katkı sağlamasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Turan ise “Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek’in rasyonel politikalara dönüş vurgusunun bu doğrultuda çok önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Sayın Bakan’ın da ifade etmiş olduğu gibi, kolay çözümler ya da hızlı sonuç verecek yöntemler bulunmuyor olsa da, şeffaflık, hesap verilebilirlik ve öngörülebilirlik prensipleri doğrultusunda, kural temelli politika yapımına bağlı kalınması, ekonomideki bu zor durumun aşılmasını sağlayacaktır. Sayın Bakan’la az önce son derece faydalı ve yapıcı bir toplantı gerçekleştirdik. Ekonomimize ilişkin görüşlerimizi ve önerilerimizi Sayın Bakan’la paylaştık. Ekonomimizin çok daha iyi bir noktaya evrildiğini görmek, hepimizin ortak arzusu” dedi.

Kaynak URL