SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları ciddiye almıyoruz – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’daki Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Bütün insanlığın vicdanına tercüman olan Mehmet Akif’i doğumunun 150’nci, hakka yürüyüşünün 87’nci seneyi devriyesinde bir kez daha rahmetle, minnetle yad ediyorum. Bu vesileyle ülkemizin bekası milletimizin istiklali uğrunda can veren kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Tüm kahramanlarımızı şükranla yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı hayırlı uzun ömürler diliyorum.

Merhum Akif yaşantısıyla, dirayetli kişiliğiyle, örnek ahlakıyla istiklal şairi sıfatını hak eden abidevi bir karakterdir. İnandığı gibi yaşamaktan hiç vazgeçmedi.

Akif, hayatını şiirine, şiirini de hayatına nakşetmiş büyük bir ustadır. Akif’te olmayan hiçbir duygu onun eserlerine girmemiş, gönül ilmiğinden geçirmediği hiçbir sözü söylememiştir. Kavli ve kalemiyle Mehmet Akif doğruluk ve cesaret timsaliydi. İnandığı değerler uğruna bedel ödemekten asla çekinmedi.

Milletin hissiyatıyla birlikte hayallerine de tercüman olmuştu.

Her ne kadar daha sonraları Akif’e vefasızlık hürmetsizlik yapılsa da onun istikbal harbimizdeki yeri her türlü tartışmanın ötesindedir. Uğradığı haksızlıklar sebebiyle ömrünün son senelerini Mısır’da geçirmek zorunda kalan Akif buna rağmen ülkesine ve milletine asla küsmemiştir.

Kalbi kırık yüreği buruk ve sessiz yaşadığı bu hayattan en büyük muradı vefatından sonra hayırla, hayır dua ile yad edilmekti.

Türk için istiklalsiz hayat imkansızdır, tarih de gösteriyor ki Türk istiklalsiz yaşayamaz.

Gazze başta olmak üzere katledilen, sömürülen, zulmedilen insanlar için Akif’in diliyle haykırmaya, haktan ve haklıdan yana olmaya devam edeceğiz.

Irak’ın kuzeyindeki kalleş saldırıların gerisinde milletimizi sınama teşebbüsü var.

Gençler, sizi kardeşlerinize karşı kışkırtanlara karşı dikkatli olun, bu alçakların sizi zehirlemesine asla izin vermeyin. 

Meclis’teki ortak bildiriye dört partinin imza koymasını çok önemsiyorum. Siyasi rekabetin yeri gelince birleşmeye engel teşkil etmediğini gördük.Milletin temsilcisi olmak yerine bölücü örgütün siyasi uzantısı gibi davrananları muhatap almıyoruz. Bunlar kendi özgür iradeleri olmayan siyasi kuklalardır.”

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr‘de…

Kaynak URL