SON DAKİKA HABERİ: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli mesajlar – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN TÜRK-Kanal D ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Söz verdiysek yaparız. Deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarım bize güvensin, her birini en kısa zamanda sağlam, dayanıklı konutlara yerleştireceğiz.

1999 öncesi yapılan binaların risk analizini yapmaya başladık. Hakkaniyete dayalı bir dönüşümle, sağlıksız yapı stoku ortadan kaldırılacak.

“İSTANBUL’DA 1,5 MİLYON BAĞIMSIZ BÖLÜM RİSKLİ”

İstanbul’da toplam 220 bin bina ve yaklaşık 1,5 milyon bağımsız bölüm risk altında. Bunlardan 300 bininin acil dönüşmesi gerekiyor.

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul’la rezerv şehirler meydana çıkacak, oralarda konut inşaatları başlayacak, kentsel dönüşümü kabul edenlere o rezerv şehirlerden yer vereceğiz. 

İSTANBUL İÇİN VİZE UYGULAMASI

Benim belediye başkanlığımda İstanbul’a giriş için vize demiştim. Bunlar dünyayı tanımıyorlar. Londra’da bu uygulanıyor. Adeta vizeye tabii, belli ücrete tabi. Şimdi İstanbul 16 milyon oldu. O dönem bunu söyleyenler şehircilik nedir, göç nedir bunlardan haberleri yoktu. O zaman dediklerimize saygı duyulmuş olsaydı planlamalarımız daha güçlü olacaktı. Vizeye tabi oldukları için herkes rahat giremeyecekti. Şimdi öyle olmadığı için herkes geliyor giriyor. Kaçak yapılaşma da var. O da tehdit ediyor. Nüfus seyreltmesi şart. Onu yaparsak kendimizi sağlama alırız.

İMAR AFFI KATALOG SUÇLAR ARASINA ALINACAK

İmar Affı ile ilgili yeni dönemde çalışma yapacağız. Katalog suçların içerisinde yerini alacak. Bu işin affı maffı olmaz.

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL