SON DAKİKA HABERİ: Erdoğan ve Bahçeli Doğanşehir’de – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Malatya’nın Doğanşehir ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Artçılar sebebiyle sürekli teyakkuz durumu var. Şimdiye kadar meydana gelen deprem sayısı 11 bini buldu. Vatandaşlarıma hasarlı binalardan uzak durmaları gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

Her türlü ihtiyaç için depremzelerin yanındayız.

Deprem ve heyelan nedeniyle ilçede zarar gören altyapıyı onardık. İnşa ve imar çalışmalarını hızlandırdık.

Vatandaşlarımızı huzur-u kalple ikamet edebilecekleri konforlu, güvenli ve modern binalara muhakkak kavuşturacağız. Şehirlerimizin kültür, sanat, tabii ve tarihi doku, sosyoloji, demografi özelliklerini korumak önceliklerimizin başında geliyor. İl ve ilçelerde 4 katı geçmeyecek şekilde şehrin ve ilçelerin dokusuna uygun binalar inşa edeceğiz. 

Kentsel dönüşüm konusunda artık kimsenin kaprisleriyle, ideolojik bağnazlıklarıyla kaybedecek vaktimizin olmadığını görüyoruz. Tecrübelerimizi ve karşılaştığımız engelleri göz önüne alarak kentsel dönüşüm projelerini mümkün olan en kısa sürede bitirecek bir modele yöneleceğiz. Sizlerden bir yıl süre istiyorum. Bu işi bizden daha iyi daha adil yapacak başka kimsenin olmadığını bilmenizi istiyorum.

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL