SON DAKİKA HABERİ: İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NTV yayınında – Son Dakika Türkiye Haberleri

Son dakika haberi! Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, NTV’nin konuğu oldu.

Altun, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor…

İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamalarından ve sorulara verdiği yanıtlardan öne çıkanlar şöyle:

“İsrail halihazırda savaş suçu işliyor ve soykırım yapıyor. Bunu hangi gerekçelerle meşrulaştırmaya çalışsın ortada bir soykırım suçu var. İsrail tarihsel misyonunu yeni araçlarla devam ettiriyor.

Sayın Biden aradı. Saat 19.30 ile 20.30 arasında görüşme gerçekleşti. Görüşmenin içeriğine dair temel yaklaşımlar ifade edilmiş oldu. En temel mesele Gazze’de yaşanan vahşet. İsrail’in sürdürdüğü soykırım. Sayın Cumhurbaşkanımız bir kere daha bütün dünya önünde tezlerini ortaya koydu. Sayın Biden’a da bunları ifade etti

Barış için Cumhurbaşkanımız diplomasi yürütüyor.

Akan kanın durması için, ateşkes için, kalıcı barışın tesis edilmesi için adımlar atılıyor. Cumhurbaşkanımız 1967 sınırları temelinde başkenti doğu Kudüs olan, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemine vurgu yapmış oldu. Bu meseleler yanında ikili ilişkilere dair meseleler konuşuldu.

Sayın Cumhurbaşkanımızın en önemli özelliği muhattabına gerçek hakikat olarak gördüğünü yalın bir şekilde ifade edebilmesidir. İnandığı doğrular söz konusu olduğunda milim pozisyonundan kıpırdamıyor.

Dezenformasyon bağlamında da İsrail tarihsel misyonunu devam ettiriyor. İsrail’in tarihine baktığımızda işgalciliğin merkezde olduğunu görebiliriz.”

Son dakika gelişmesinin ayrıntıları birazdan ntv.com.tr’de…

Kaynak URL