SON DAKİKA HABERİ: MSB: Kuzey Irak’ta 6 asker şehit oldu | Bölgeye hava harekatı yapıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Açıklamada, şehitlere Allah’tan rahmet, şehit aileleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletine başsağlığı, yaralı askerlere acil şifa dileğinde bulunuldu.

BAKANLIKTAN YENİ AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı, bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısının 16’ya yükseldiğini duyurdu.

IRAK VE SURİYE’NİN KUZEYİNE HAVA HAREKATI

MSB, Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki terörist hedeflere düzenlenen hava harekatlarında 29 hedefin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

SON DAKİKA HABERİ: MSB: Kuzey Irak'ta 6 asker şehit oldu | Bölgeye hava harekatı yapıldı - 2

Terörle mücadelenin yoğun olarak yürütüldüğü Kuzey Irak’tan dün de şehit haberleri gelmişti. Teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda 6 asker şehit olmuş, 1 asker ise yaralanmıştı.

SON DAKİKA HABERİ: MSB: Kuzey Irak'ta 6 asker şehit oldu | Bölgeye hava harekatı yapıldı - 3

PENÇE SERİSİ OPERASYONLAR

Kuzey Irak ve bölgede sürdürelen Pençe serisi operasyonlarda bugüne değin terör örgütüne ağır kayıplar verdirildi. MSB verilerine göre bu operasyonlar kapsamında yakın zamana kadar 831 terörist etkisiz hale getirildi, bin 281 adet silah ele geçirildi, bin 407 mağara yıkıldı. Pençe-Kilit serisi operasyonlar 2022 yılından itibaren başlatıldı ve örgütün barınma noktaları sırayla temizlendi.

Şırnak’ın karşısında Sinat ve Haftanin, Hakkari’nin karşısında da Zap ve Hakurk kampları hedef alındı. Avaşin, Basyan ve Metina kampları da operasyon kapsamında önemli ölçüde imha edildi. En zor bölgeler arasında sayılan Zap da ağır kış koşullarına rağmen kıskaç altında tutuluyordu.

SON DAKİKA HABERİ: MSB: Kuzey Irak'ta 6 asker şehit oldu | Bölgeye hava harekatı yapıldı - 4
Görüntü: theweather.com

Çatışma bölgesinde yoğun kar yağışı olduğu ve zorlu hava şartlarına rağmen operasyonların devam ettiği öğrenildi.

Kaynak URL