TEB sendikasyon kredisini yeniledi

TEB yenilediği sendikasyonla 330 milyon dolarlık finansman sağladı.

Türk Ekonomi Bankası 367 gün vadeli 236,5 milyon euro ve 79,3 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladığını duyurdu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, sürdürülebilirlik performans hedefleri içeren ve altı yeni bankanın dahil olduğu sendikasyon kredisini 14 ülkeden toplam 22 bankanın katılımıyla gerçekleşti ve ilave kaynak artışıyla yüzde 125 oranında yenilendi.

367 gün vadeli sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar ve euro kısımlar için sırasıyla Sofr+yüzde 3,50 ve Euribor+yüzde 3,25 olarak gerçekleşirken, önceki kredi işlemine göre 75 baz puan maliyet indirimi sağlandı.

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, sendikasyon kredisiyle ilgili olarak, “Yenilediğimiz sendikasyon kredisinde hedefin üzerinde yüksek çevirme oranına ulaşarak 330 milyon dolar temin ettik” ifadelerini kullandı.

Kredinin bu yıl da sürdürülebilirlik performansı kriterleri çerçevesinde yenilendiğinin altını çizen Leblebici, “Sağladığımız sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi ile sosyal kriterleri odağımıza alarak üç yeni performans hedefi belirledik. Buna göre, deprem bölgesindeki mikro ve KOBİ ölçekli işletmeleri desteklemek için kaynak sağlayacağız. Kadın hakim ortaklı mikro ve KOBİ’lere sağlanan finansman tutarının artırılması ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine yönelik kredilerin artırılması yönünde yatırımları destekleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak URL