7 başlıkta geçen hafta neler oldu?

Bu hafta yurtiçi piyasalarda öne çıkan başlıklar TCMB’nin yılsonu enflasyon tahminini yükseltmesi ve Bakan Nureddin Nebati’nin açıkladığı teşvik paketi oldu. Küresel piyasalarda ise Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması ve ABD’de yaşanan sürpriz daralma ilgiyle karşılandı

1- Elon Musk Twitter’ı satın aldı

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, Twitter’ı hisse başına 54,2 dolar bedelle almak için anlaştı. Twitter’dan yapılan açıklamada anlaşma sonrası Twitter’ın artık özel bir şirket olarak haline geleceği kaydedildi.


  • ELON MUSK, TWİTTER'I SATIN ALDI

    ELON MUSK, TWİTTER’I SATIN ALDI

2- Kapalı mekanlarda maske zorunluluğu kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada toplu taşıma ve sağlık merkezleri haricinde kapalı alanlarda maske zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Erdoğan, “Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşımada ve sağlık merkezlerinde vaka sayıları binin altına düşene kadar bir müddet daha sürecektir” ifadelerini kullandı.


  • KAPALI MEKANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

    KAPALI MEKANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALDIRILDI

3- BDDK’dan bankalara Döviz talimatı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankalardan platformlar aracılığı ile gerçekleştirdikleri döviz işlemlerini şube, hazine ve mobil bankacılığa taşımasını istedi.


  • BDDK'DAN BANKALARA DÖVİZ TALİMATI

    BDDK’DAN BANKALARA DÖVİZ TALİMATI

4- Bakan Nebati: Yeni teşvik paketinde faizi yüzde 9’a kadar düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul Sanayi Odası nisan ayı olağan meclis toplantısında yaptığı açıklamada, “Kur korumalı mevduat ürünü katkısıyla döviz kurunda istikrar sağladık. Dövizde yüksek oynaklıklar gündemimizden çıktı. Önümüzü görüyoruz. Yeni teşvik paketinde faizi yüzde 9’a kadar düşüreceğiz.” dedi.


  • BAKAN NEBATİ: YENİ TEŞVİK PAKETİNDE FAİZİ YÜZDE 9’A KADAR DÜŞÜRECEĞİZ

    BAKAN NEBATİ: YENİ TEŞVİK PAKETİNDE FAİZİ YÜZDE 9’A KADAR DÜŞÜRECEĞİZ

5- TCMB 2022 yıl sonu enflasyon tahminini yükseltti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yılın ikinci enflasyon raporunda 2022 yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini yüzde 23,2’den yüzde 42,8’e yükseltti. Kavcıoğlu sunumunda liralaşma stratejisinin Merkez Bankası’nın politika gözden geçirme sürecinin asli unsuru olduğunu kaydetti. Çok yakın bir dönemde fonlama yapısında Türk lirası cinsinden kıymetlerin teminat olarak kullanımını ve talebini artırıcı ek adımları devreye alacaklarını belirtti.


  • TCMB 2022 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

    TCMB 2022 YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

6- ABD ekonomisinde sürpriz daralma

ABD ekonomisi 2022’nin ilk çeyreğinde Rusya-Ukrayna savaşı, arz zinciri sıkıntıları gibi etkilerle sürpriz biçimde daraldı.


  • ABD EKONOMİSİNDE SÜRPRİZ DARALMA

    ABD EKONOMİSİNDE SÜRPRİZ DARALMA

7- Rusya’dan tahminlerin üzerinde faiz indirimi

Rusya Merkez Bankası politika faizini 300 baz puan indirerek yüzde 14’e çekti. Banka enflasyonun bu yıl yüzde 23’e yükselebileceği tahminine yer verdi.


  • RUSYA’DAN TAHMİNLERİN ÜZERİNDE FAİZ İNDİRİMİ

    RUSYA’DAN TAHMİNLERİN ÜZERİNDE FAİZ İNDİRİMİ

Kaynak URL