AKLease'den sendikasyon anlaşması

AKLease, 100 milyon euroluk sendikasyon kredisi sağladı.

AKLease’den yapılan açıklamaya göre, kredi katılımcıları arasında lider etki yatırımı yöneticisi BlueOrchard Finance Ltd’nin bağlı fonu BlueOrchard Mikrofinans Fonu (BOMF), European Financing Partners (EFP) aracılığıyla Oesterreichische Entwicklungsbank (OeEB) ve FMO aracılığıyla katılan kurumsal yatırımcılar bulunuyor.

Kredinin yaklaşık yüzde 80’i yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ürünleri için kullanılacak. Geri kalan kısım, AKLease’in başlıca yeni ekipman ve uzun vadeli varlıklar kiralayan mikro ve KOBİ müşterilerine ayrılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen AKLease Genel Müdürü Çetin Düz, portföylerindeki yatırımların büyük çoğunluğunun enerji verimliliği ve yeşil enerji yatırımlarından oluştuğunu belirterek, “AKLease olarak yatırımlara kesintisiz desteğimizle ‘büyümenin ve ekonominin tamamlayıcı gücü’ olmaya devam ediyoruz. Bugün, FMO ile 5 yıl vadeli 100 milyon euroluk bir kredi sözleşmesi ile bu desteği daha da büyüteceğiz. Şirket olarak başta makine, enerji, tekstil ekipmanları olmak üzere enerji verimliliği ve atık yönetimine katkı sağlayacak yeni yatırımları odağımızda tutuyoruz” diye konuştu.

Kaynak URL