Anadolu Efes'ten entegre sürdürülebilirlik raporu

Raporda, sosyal etki yatırımları çerçevesinde, 5 farklı odak alanında 26 proje yürütüldüğü, 2022 raporlama döneminde emisyon azaltımı ve su verimliliği odağında yaklaşık 61 milyon TL değerinde proje hayata geçirildiği belirtildi.

2010 yılından bu yana sürdürülebilirlik performansını paydaşlarına açıklayan Anadolu Efes, ilk entegre raporunu yayımladığını duyurdu.

Rapora göre, şirket 2022 raporlama döneminde emisyon azaltımı ve su verimliliği odağında yaklaşık 61 milyon TL değerinde proje hayata geçirdi.

Raporda, sosyal etki yatırımları çerçevesinde, 5 farklı odak alanında 26 proje yürütüldüğü, dünya genelinde kadınlar erkeklere göre yaklaşık yüzde 20 daha az kazanırken, şirketin ‘eşit işe eşit ücret’ ödediğini bağımsız güvence beyanı ile bir kez daha ortaya koyduğu belirtildi.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Anadolu Efes Bira Grubu Başkanı ve CEO’su Can Çaka’nın, “Bugün yolculuğumuza dünyanın 9., Avrupa’nın ise 5. büyük bira şirketi olarak devam ediyoruz. Bu yolda daha odaklı ve daha da şeffaf ilerleyebilmek adına hem ülkemizde hem dünyada henüz az sayıda şirketin uygulamaya aldığı entegre raporlamaya geçmeye karar verdik” ifadelerine yer verildi.

Yüzde 12’lik düşüş

Raporda, 2030 yılında tüm operasyonlarımızda net sıfır karbon salımına ulaşılması adına bu yıl içerisinde emisyon azaltımına katkı sunan 59 milyon TL üzerinde proje yatırımı gerçekleştirdiği dile getirildi.

Elektrik tüketinin yüzde 29’unu yenilenebilir kaynaklardan satın alındığı dile getirilen raporda, “2030 Net Sıfır hedefimiz kapsamında yaptığımız teknik planlamalar ve gerçekleştirdiğimiz projeler
sayesinde bir önceki seneye oranla kendi operasyonlarımız kaynaklı net emisyonlarımızda yüzde 12’lik bir düşüş elde ettik” denildi.

Kaynak URL