Biden’den Kiev’e beklenmedik ziyaret

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının yıl dönümü öncesinde Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Biden, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yıl dönümü sebebiyle bu akşam Polonya’ya doğru yola çıkacaktı. Biden’ın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e sürpriz bir ziyaret gerçekleşti.

Paylaşılan görüntülerde Biden’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Kiev sokaklarında olduğu görüldü.

Biden, Twitter’dan paylaştığı mesajdaşu ifadeleri kullandı:

“Rusya’nın Ukrayna’yı acımasızca işgalinin yıldönümüne yaklaşırken, bugün Başkan Zelenskiy ile görüşmek ve Ukrayna’nın demokrasisine, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne olan sarsılmaz bağlılığımızı yeniden teyit etmek için Kiev’deyim.

Putin yaklaşık bir yıl önce işgalini başlattığında Ukrayna’nın zayıf olduğunu ve Batı’nın bölünmüş olduğunu düşünüyordu. Bizden daha uzun süre dayanabileceğini düşündü. Ama fena halde yanılıyordu.

Geçen yıl ABD, Ukrayna’yı savunmaya yardımcı olmak için Atlantik’ten Pasifik’e uluslardan oluşan bir koalisyon kurdu ve benzeri görülmemiş askeri, ekonomik ve insani destek sağladı ve bu destek kalıcı olacak.”

Kaynak URL