Bloomberg HT'nin faiz anketi sonuçlandı

Bloomberg HT Araştırma Birimi’nin anketine katılan 17 kurumun medyan beklentisi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bu haftaki toplantıda politika faizini 100 baz puan düşüşle yüzde 11 seviyesine indireceği yönünde.

Bloomberg HT Araştırma’nın Ekim ayı TCMB faiz kararına ilişkin anketi sonuçlandı. Piyasa aktörleri TCMB’nin bu toplantıda faiz indirimlerine devam etmesini bekliyor.

17 kurumun medyan beklentisi politika faizinin yüzde 11 seviyesine indirilmesi yönünde oldu. Ankete katılan tüm kurumlar bu toplantıda faiz indirimi beklerken, 16 kurum 100 baz puan, sadece 1 kurum 150 baz puan faiz indirimi öngörüyor.

Yıl sonunda tek hane beklentisi

Yıl sonu tahminini paylaşan 16 kurumun medyan beklentisi faizlerin yüzde 9 seviyesine çekilmesi yönünde.

En düşük tahmini veren kurumlar politika faizinin yıl sonuna kadar yüzde 9 seviyesine kadar düşürülmesini, en yüksek yıl sonu politika faizi tahminini paylaşan kurumlar ise yıl sonuna kadar politika faizinin yüzde 9,5 seviyesine indirilmesini bekliyor.

Merkez Bankası Ağustos toplantısının ardından Eylül toplantısında da faizi indirme kararı almış, banka geçen ay politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 12 seviyesine çekmişti.

Faiz kararı 20 Ekim’de açıklanacak.


  • TCMB FAİZİ 100 BAZ PUAN İNDİRDİ

    TCMB FAİZİ 100 BAZ PUAN İNDİRDİ

Kaynak URL