Çin varlıklarından çıkış hızlandı

Eylül’de 2,1 milyar dolar boyutunda olan çıkış, Institute of International Finance verilerine göre yabancı yatırımcılar Ekim ayında Çin varlıklarından 8,8 milyar dolara ulaştı.

Çin’de sert Kovid-19 önlemleri ekonomik büyümede büyük hasar bırakırken yatırımcıların Çin varlıklarından çıkışı da hızlanıyor.

Institute of International Finance verilerine göre yabancı yatırımcılar ekim ayında Çin varlıklarından 8,8 milyar dolarlık çıkış yaptılar. Eylül ayında bu çıkış 2,1 milyar dolar boyutundaydı.

Ekim ayında Çin hisselerinde 7,6 milyar dolar, tahvillerinde ise 1,2 milyar dolarlık çıkış yaşandı.

Virüs tedbirleri endişeleri halen Çin piyasasını etkilerken, Çin otoriteleri önce Zhengzhou bölgesinde yer alan en büyük iPhone üretim tesisi etrafındaki karantinanın planlandığı gibi kaldırıldığını belirtti. Ancak daha sonra tesisin halen kısıtlamaların sürdüğü “yüksek riskli bölgede” olduğu ifade edildi.

Makro verilerde de Kovid-19 önlemlerinin etkisi gözleniyor. Çin’de üretici fiyatları Ekim ayında yüzde 1,3 gerileyerek pandemi önlemlerinin ekonomik aktiviteyi durma noktasına sürüklediğini teyit etti.

Çin’de tüketici fiyatları ise global enflasyon trendine rağmen sadece yıllık yüzde 2,1 arttı.

Kaynak URL