Credit Suisse yıllık raporunun yayımını erteledi

2022’de 7,8 milyar dolar net zarar açıklayan Credit Suisse, SEC’ten aldığı bir telefonun ardından yıllık raporunu yayımlamayı ertelediğini açıkladı.

Creddit Suisse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Çarşamba gecesi geç saatlerde aldığı bir telefonun ardından, Perşembe günü 2022 yıllık raporunun yayınlanmasını erteleyeceğini duyurdu.

Zor durumdaki İsviçreli banka, yaptığı açıklamada SEC ile yapılan görüşmenin “31 Aralık 2020 ve 2019’da sona eren yıllara ait konsolide nakit akış tablolarında daha önce açıklanan revizyonların teknik değerlendirmesi ve ilgili kontroller” hakkında olduğunu belirtti.

Banka tarafından yapılan açıklamada “Yönetim, alınan yorumları daha iyi anlamak için hesaplarının yayımlanmasını kısa bir süre ertelemenin ihtiyatlı olacağına inanıyor” ifadeleri kullanıldı.

Yıllık raporun Perşembe sabahı yayınlanması planlanıyordu.

9 Şubat’ta Credit Suisse, 2022 için yıllık bazda 7,3 milyar İsviçre frangı (7,8 milyar dolar) gibi devasa bir net zarar bildirmişti.

Ekim ayında banka, yatırım bankasındaki kronik düşük performansın ve bir dizi başarısızlıklarının ardından, istikrarlı kârlılığa geri dönmek amacıyla basitleştirme ve dönüştürme planını duyurdu.

Kaynak URL