Ford, elektrikli E-Tourneo Custom'ı tanıttı

Ford Pro, Ford Otosan tarafından üretilecek tam elektrikli yeni E – Tourneo Custom’u tanıttı.

Ford Pro, uzun yıllardır çok amaçlı minibüs serisine öncülük eden Tourneo serisinin tam elektrikli gelişmiş güç aktarma sistemine1 sahip olan ve Ford Otosan Kocaeli fabrikalarında üretilecek yeni nesil E-Tourneo Custom modelini tanıttı.

2024 yılında Avrupa pazarına sunulacak dört yeni tam elektrikli Ford Pro modelinden biri olan E-Tourneo Custom, sekiz kişiye kadar koltuk kapasitesiyle hem kişisel kullanıcıları hem ticari müşterileri hedefliyor.

Van, Kombi, Kombi Van ve Minibüs gövde stilleriyle sunulacak E-Tourneo Custom’da yeni model raylı koltuklarla esnek kullanım seçenekleri, otomatik elektrikli kayar yan kapılar, B&O ses sistemi,2 dijital kart anahtar, panoramik cam tavan ve eğimi ayarlanabilen yenilikçi bir direksiyon simidi gibi çeşitli üst düzey özellikler sunuluyor.

Müşteriler daha fazla esnekliğe ihtiyaç duydukları uygulamalar için, Tourneo Custom serisinin bugüne dek sunulan en kapsamlı parçası olan bu aracın yeni Şarj Edilebilir Hibrit (PHEV) versiyonunu da seçebilecek. Yeni model ayrıca yüksek verimli sekiz vitesli otomatik şanzıman ve ilk kez akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulan yeni nesil Ford EcoBlue dizel motor seçenekleriyle de tercih edilebilecek.

EcoBlue dizel motorlu Tourneo Custom modelinin 2023 ortalarından itibaren müşterilere teslim edilmesi, ilave versiyonların ise yıl sonuna doğru sunulması planlanıyor.

Kaynak URL