Four ve Siemens'ten 25 dakikada şarj için işbirliği

DBE Holding iştiraklerinden Four, elektrikli araçların 25 dakikada şarj edilmesine imkan veren 50 şarj ünitesi almak için Siemens ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Elektrikli araçları 25 dakikada şarj edecek istasyonlar için DBE Holding iştiraklerinden Four ile Siemens işbirliği imzaladı.

Siemens Türkiye’den yapılan açıklamaya göre, 300 kW çıkış gücüne sahip üniteler, elektrikli araçları 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj edecek.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, Siemens ile yeni bir anlaşma daha imzaladıklarını ve bu kapsamda 50 adet 300 kW çıkış gücüne sahip hızlı şarj ünitesi alacaklarını bildirdi.

Pınar, bu yatırım kapsamında alımlarının 350 adete ulaşacağını kaydederek, “Four ile yakın zamanda istasyon sayısını artırarak Türkiye genelinde sürdürülebilir bir alt yapı sistemi kurmayı hedefliyoruz. Şu an Türkiye’de genel kullanıma açık yaklaşık 3 bin 500 adet şarj istasyonu var. Bunların yüzde 95’i 22 kW çıkışa sahip ve bu ürünlerin dolum süreleri 4-6 saati bulabiliyor. Bizim kullanacağımız ürünler DC elektrikle 300 kW çıkış gücünde. Doldurma süreleri araçların bataryalarına göre 25 dakikaya kadar düşebilecek.” bilgisini verdi.

Kaynak URL