Güney Koreli yetkililer won’daki spekülasyonları yakından izliyor

Güney Kore’de yetkililer para birimi won’un 13 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından para biriminde spekülatif hareketleri yakından takip ettikleri uyarısı yaptı.

Güney Kore, para birimi won’un 13 yılın en düşük seviyesine inmesinin ardından para birimi üzerindeki gözetimini artırıyor. Yetkililer, tüm spekülatif faktörleri izledikleri uyarısı yaptı.

Güney Kore Maliye Bakanlığı’dan gelen mesajda yetkililerin won’daki düşüşü frenlemek için Döviz piyasası işlemlerini yakından takip ettiği belirtildi.

Sözlü uyarı, para biriminin dolar karşısındaki kayıplarını telafi etmesine neden oldu.

Yetkililer Haziran ayında da won’daki aşırı volatiliteyi dikkatle izlediklerini açıklamıştı.

Güney Kore Merkez Bankası’nın verilerine göre yılın ilk 3 ayında para birimini desteklemek için döviz rezervlerinden net 8,3 milyar dolarlık satış gerçekleştirildi. Verilerin tutulmaya başlandığı Mart 2019’dan beri en yüksek miktarlı rezerv satışı gerçekleşti.

Seul’deki Woori Bank’ta Ekonomist olan Min Gyeong-won “yetkililerin bugünkü açıklaması won’daki düşüşü durdurdu ancak para birimi Jackson Hole toplantısından ve dolardaki yükseliş riskinden kaçamayabilir” değerlendirmesini yaptı. Bu hafta gerçekleşecek Jackson Hole toplantısında ABD’li politika yapıcıların şahin mesajlarının doları güçlendirebileceği belirtiliyor.

Kaynak URL