İlk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teslim edildi

Yerli elektrikli otomobil markası Togg, ürettiği ilk otomobilini düzenlenen teslim töreni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim edildi. Erdoğan, “Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz” dedi.

Türkiye’nin otomobili Togg’da, ilk teslimat, ilk siparişi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapıldı. Kırmızı ‘Anadolu’ rengindeki ‘EE’ plakalı Togg, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde törenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a takdim edilen akıllı cihaz, ‘Anadolu’ renginde oldu.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, bugün 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık edildiğini belirterek, “2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir. Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edilecek ‘Anadolu’ rengindeki Togg’un plakası 34 EE 2071 oldu.

Togg’un ilk sahipleri belli oldu

Türkiye’nin Otomobili için çekiliş yapıldı. 16-27 Mart’ta Trumore uygulamasından ve Togg web sitesi üzerinden ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi, noter huzurunda yapılan dijital çekilişe katılmaya hak kazandı.

Kaynak URL