Memur-Sen taleplerini sıraladı

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda taleplerini, “En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılarak yüzde 6 toplu sözleşme ve enflasyon Farkı verilmesi” olarak sıraladı. Yalçın, düzenlemelerin Temmuz ayına kadar hayata geçirilmesi gerektiğini de belirtti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu Memur-Sen internet sitesi üzerinden memur maaş zamlarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Twitter hesabı üzerinden bu açıklamayı yayınlayarak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen söz Meclis’teki ilk düzenleme olmalı; emeğin hakkını teslim edecek, gelir seviyesini yükseltecek şekilde temmuza kadar hayata geçirilmelidir” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın paylaşımında, memur maaşları ile ilgili taleplerini şu şekilde sıraladı:

“En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye çıkarılarak + yüzde 6 Toplu Sözleşme + Enflasyon Farkı verilmesi, 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge düzenlemesi, Kira Yardımı desteği, Yetkili sosyal taraflarla istişare edilerek emmuz ayına kadar hayata geçirilmelidir.”

Kaynak URL