Stellantis ve BMW Panasonic ile işbirliği yapacak

Stellantis ve BMW, Panasonic ile yeni elektrikli araç akü tesisleri konusunda görüşüyor.

Wall Street Journal’ın haberine göre; Stellantis NV ve Bayerische Motoren Werke AG, Panasonic Holdings Corp. ile Kuzey Amerika’da elektrikli araç aküsü fabrikaları kurmak için bir araya gelme konusunda görüşüyor.

Panasonic, ev cihazlarında yaygın olarak kullanılan AA pillerin büyük boyutlu bir versiyonuna benzeyen silindirik piller konusunda uzmanlaşmış durumda. Geçtiğimiz on yılda, Japonya merkezli Panasonic, ana otomobil üreticisi müşterisi için milyarlarca silindirik pil üretti.

Silindirik piller daha küçük olma eğilimindedir. Yani bir araca güç sağlamak için binlerce pilin birbirine bağlanması gerekir. Bu, maliyetleri ve üretimde hata potansiyelini artırabilir.

Geçen aya kadar Wood Mackenzie’de karayolu taşımacılığı araştırmalarını yöneten Ram Chandrasekaran, Panasonic ve diğerlerinin otomobil üreticilerinin dikkatini çeken daha büyük silindirik pil versiyonları üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Chandrasekaran, “Son gelişmeler, elektrikli araç (EV) teknolojisinin evriminde silindirik pillerin oldukça iyi çalıştığı bir dönemde olduğumuzu gösteriyor” dedi.

Kaynak URL