Teknopark İstanbul, oyun sektöründen 400 girişimciye ev sahipliği yapacak

Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, İstanbul Beyoğlu’nda açtıkları Kuluçka Merkezi’nde oyun sektörü teknolojileri, AR, VR alanlarında proje geliştiren 400 girişimci alacaklarını söyledi. Teknoparklarda ki vergisel destekler, kuluçka merkezinde de geçerli olacak. Topçu, Ümraniye’de finansal teknolojiler alanında bir kuluçka merkezini bu yıl içerisinde açacaklarını da belirtti.

HANDE BERKTAN

Dört yüzün üzerinde firma ve dokuzbin üçyüzün üzerinde AR-GE çalışanıyla derin teknoloji merkezi, Teknopark İstanbul’un Genel Müdürü Bilal Topçu, İstanbul Beyoğlu’nda açtıkları Kuluçka Merkezi’nde oyun sektörü teknolojileri, AR, VR alanlarında proje geliştiren 400 girişimciye ev sahipliği yapacaklarını söyledi. Bilal Topçu ”Teknoparklarda geçerli olan vergisel destekler kuluçka merkezinde de geçerli olacak. Kira almak yerine küçük ücretlerle destek olmaya gayret ediyoruz. Girişimcilerin marka değerini oluşturmadan, iş sözleşmesi desteklerine değin danışmanlıklar veriyoruz.” dedi.

Teknopark İstanbul’da hangi projelerin daha çok yer aldığını sorduğumuz Topçu “Türkiye’de yüze yakın teknopark var bunlar içerisinde yazılım daha çok yer alıyor. Biz de ileri teknoloji diyebileceğimiz biyoteknoloji, yapay zekaya dayalı yazılım, savunma sanayi, enerji, siber güvenlik, ulaştırma teknolojileri projelerini kabul ediyoruz. Kuluçka Merkezimizde de birçok yeni girişime ev sahipliği yapıyoruz. Karadeniz’den çıkarılan doğalgaz projesi, Türkiye Deniz Kuvvetlerine katılan TGC Anadolu gibi büyük projelerde katkılarımız var. Sismik Araştırma Gemimiz Oruç Reis Teknopark İstanbul’da yapıldı. Doğalgazı çıkaran kaşif gemimizin robotlarını, Teknopark İstanbul’da bir girişimci firmamız geliştirdi. Aselsan savaş sistemlerini bizde geliştirdi. Bu örnekler bizi gururlandırıyor. Diğer teknoparklara göre farklılaştırdığımız kimi projeler. Tüm AR-GE projelerine çok farklı teşvik ve destekler var” açıklamasını yaptı.

Yeni yatırım alanlarına dair Bilal Topçu “Ümraniye’de finansal teknolojiler alanında kuluçka merkezini bu yıl içerisinde açacağız. Teknopark İstanbul olarak help cube hızlandırma projesini başlattık. Deprem, sel, çölleşme gibi alanlarda çalışan teknoloji projelerini çağırdık. Teknopark İstanbul’da 3. etabı tamamladık. 65bin metrekare binamızda yerli, yabancı büyük firmalara ev sahipliği yapacağız. Boeing, Accenture, gibi global firmalar teknoparkımızda faaliyet gösteriyor.“ dedi.

Kaynak URL