Tekzip

23 Şubat 2023 tarihinde internet haber sitenizde yayınlanan URL bağlantılı haberde “Küresel olarak mobil operatörlerden ve telekomünikasyon şirketlerinden oluşan GSM Association (GSMA) tarafından yayımlanan bir küresel kapsama haritası olduğunu belirten uzmanlar depremden önce Turkcell’in haritasının farklı olduğunu, bu haritada her yerde kapsama olmadığının belirtildiğine dikkat çekti. Depremden sonra yaşanan aksaklıkların ardından eleştirilerin ortaya çıkışıyla şirketlerin gönderdiği haritada bu kez tüm Türkiye’yi kapsadıkları yönünde raporlama yaptıkları belirtildi.” şeklinde tamamen gerçek dışı ve müvekkil şirketi suçlayıcı şekilde ifadeler yer almaktadır.

Haberde geçen GSMA; mobil haberleşme sektörünün standardize edilmesi ve geliştirilmesini amaçlayan ve bu doğrultuda haberleşme ve bu ekosistemdeki operatör, işletmeci ve ilgili firmaların oluşturduğu bir topluluktur. Bu kapsamda GSMA’nın internet sitesi adresinden erişilebilen ülkeler ve ülkelerde faaliyet gösteren işletmecilerin kullandıkları farklı teknolojilere göre kapsama alanlarını gösteren haritalar bulunmaktadır. Bu haritalar GSMA üyesi işletmeciler tarafından bir zorunluluk olmadan buraya yüklenebilmektedir. Bu kapsamda 2023’ün ocak ayı içerisinde yapılan kontrolde bu haritanın müvekkil şirket tarafından en son 2014 yılında güncellendiği ancak daha sonra bir güncelleme yapılmadığı farkedilmiş ve Bu amaçla 16.01.2023 tarihinde GSMA ile iletişime geçilmiş ve 20.01.2023 tarihinde GSMA internet sitesinde yer alan 2G, 3G ve 4,5G kapsama haritalarımız gerçek değerleri yansıtacak şekilde güncellenmiştir.

Görüldüğü üzere söz konusu haber içeriğinde iddia edildiğinin aksine müvekkil şirket 6.02.2023 tarihinde gerçekleşen depremden sonra değil çok daha önce GSMA’in internet sitesinde yer alan haritayı güncellemiştir.

Söz konusu haber içeriği tamamen manuplatif ve müvekkil şirkete, ülkenin milli bir değeri olan Turkcell markasına zarar vermektedir.

Müvekkil şirket hakkında alenen ve bilerek kamuoyunda yanıltıcı bir algı oluşturmayı amaçlayan bu gibi yayınlar yakından takip edilmekte olup, yazıda yer alan gerçek dışı bilgilerin düzeltilmesi gereği doğmuştur. Kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ.

Kaynak URL