Tesla, Almanya'daki tesisini genişletemeyecek

Alman televizyon kanalı RBB, Almanya’daki yerel yetkililerin Tesla’nın Berlin yakınlarındaki fabrikasını genişletme planına ilişkin oylamayı süresiz olarak ertelediğini bildirdi.

Yerel yetkili Arne Christiani, RBB’ye yaptığı açıklamada, Tesla’nın fabrikasının bulunduğu Gruenheide belediye meclisinin bu ayki toplantısında gerekli bir kalkınma planının tanıtımının müzakere edilmeyeceğini ve konunun “hala açıklığa kavuşturulması gerektiği” gerekçesiyle gündemden çıkarıldığını söyledi.

Tesla, tesisin demiryolu bağlantılarını ve stok bölümlerini desteklemesi için bir yük sahası ve depo eklemek ve fabrikasını yaklaşık 100 hektar (247 dönüm) genişletmek istiyordu.

RBB’ye göre Christiani, oylamanın bu yıl tekrar gündeme getirilip getirilmeyeceğini söyleyemedi.

CEO Elon Musk, fabrikada inşa edilen ilk 30 adet Model Y’yi aylarca süren bürokratik aksaklıkların ardından Mart ayında müşterilere teslim etti.

Şirket geçen yıl bir noktada projenin nihai onayına kadar “rahatsız edici” gecikmelerden şikayet etti ve sürecin Almanya’nın endüstriyel dönüşümünü yavaşlattığını söyledi.

Mayıs ayında Musk, Tesla’nın Almanya ve Teksas’taki yeni tesislerini milyarlarca dolar kaybeden “devasa para fırınları” olarak nitelendirdi.

Tesla haftalar sonra beklenenden daha iyi kazançlar bildirdiğinde daha iyimserdi ve analistlere otomobil üreticisinin rekor bir ikinci yarı için hazır olabileceğini söyledi.

Kaynak URL